You are here

Hormonforstyrrende stoffer

Mikroplastik: Ingen restriktion på brug af polyethylen fra EU i kosmetikprodukter

Efter lang tids graven idag fandt jeg endelig frem til en bekræftigelse på min mistanke om, at EU et eller andet sted har været inde & godkende brug af mikroplastik som polyethylen.

I kosmetikdirektivet er der overhovedet ingen begrænsninger for brug af det i kosmetik !

Se mere her:

POLYETHYLENE

Hvornår screener Vejle kommune for PCB ?

Læserbrev bragt i Vejle Amts Folkeblad / Horsens Folkeblad 6. juni 2012 af Flemming Leer Jakobsen:

Jeg har forgæves ledt efter en politik fra Vejle kommune om at screene bygninger for det ekstremt farlige PCB, som i udstrakt grad blev brugt i byggerier i 1950´erne. En del af folkeskolerne i Vejle er bygget i netop denne periode. Jeg synes, at det er betænkeligt at Vejle byråd ikke tager fat om dette problem. Ikke mindst taget i betragtning af at PCB giver svære hormonelle forstyrrelser for de, der udsættes for det i længere tid. Børn kan som følge af PCB påvirkning også få udviklingsforstyrrelser, nedsat immunforsvar og kræft. Det er uansvarligt ikke at få undersøgt & fjernet PCB.

Set i lyset af Vejle byråds salg af Charlotteskolen til en privat friskole, så burde Vejle byråd få undersøgt skolen for evt. indhold af PCB. Ellers kan de penge, som kommunen vil få ved frasalget ændres til en endnu større erstatningsudgift.

Så opfordring fra Enhedslisten Vejle er; Gå igang nu, Vejle byråd.

EUs Reach program har kun analyseret 138 ud af 1500 særdeles mistænkte kemiske stoffer siden 2007

DR P1 Orientering den 6. februar 2013:

EU satte sig for at regulere brugen af 100.000 kemiske stoffer af hensyn til mennesker og miljø for snart ti år siden.

Nu har EU-kommissionen gennemgået, hvordan den virker, og der er brug for mere regulering af f.eks. hormonforstyrrende stoffer og nanopartikler.

Med Lone Mikkelsen, kemikaliefaglig medarbejder, cand.scient, Det Økologiske Råd.

Af Karen Hjulmand

Hør indslaget her:

DDT nedbrydningsdel (DDE) fører til mindre dannelse af kortisol ...& mere stress

I filmen Underkastelsen af Stefan Jarl fra 2010 kommer Åke Bergman, professor i miljøkemi ved Stockholms universitet den overraskende afsløring at restproduktet DDE fra det forbudte DDT sprøjtegift stadig eksisterer.

Det fører til at binyrne bliver mindre eller helt forsvinder med den effekt, at der bliver dannet mindre eller slet ingen kortisol i kroppen på de ramte.

Sider

Subscribe to RSS - Hormonforstyrrende stoffer