You are here

Fransk rottestudie af Monsanto GMO majs & roundup er forkastet af de samme, der godkendte GMO majsen

DR P1 Orientering den 22. oktober 2012:

Frankrigs biotekniske råd HCB har i dag, 22. oktober, besluttet at forkaste et videnskabeligt studie, der blev offentliggjort i september. Studiet, der var et længerevarende forsøg med laboratorierotter, hævdede at påvise, at der var alvorlige sundhedsrisici ved brugen af den genmanipulerede majs fra det amerikanske firma Monsanto og firmaets sprøjtegift Roundup.

Studiet skabte voldsom debat efter offentliggørelsen og blev det kritiseret for sin videnskabelige metode og for ikke at være repræsentativ nok. Og studiet blev derfor også for nylig afvist af EU's myndigheds for fødevaresikkerhed EFSA.

Men den samme kritik kan man med rette bruge mod de studier, der har ført til godkendelsen af de genmanipulerede fødevarer, påpeger forskeren bag den franske studie. Og flere politikere har peget på, at der er et habilitetsproblem, fordi de fagfolk, der nu har afvist det franske studie er de samme, som har godkendt autorisationerne til de genmanipulerede fødevarer.

Af Karen Hjulmand & Aske Munck

Hør indslaget her:

/ Ny kritik rammer franske GMO-rotteforsøg  (DR Online) (22. oktober 2012)

Kommentarer

Tvivl om hvorvidt glyphosat er skadeligt eller ej bør i produktivitetens interesse komme producenter og de stærkt afhængige brugere til gode.
det vil bare mudre billedet af et fuldkomment og ufarligt kemikalie hvis der blev foretaget nye bredere forsøg, - eller??