You are here

hjemmehjælp

Afskaf Budgetloven

Læserbrev i Vejle Amts Folkeblad den 2. maj 2019 af Flemming Leer Jakobsen, folketingskandidat Vejle Syd, Enhedslisten:

Martin Sikær fra Socialdemokratiet i Vejle Byråd er i Vejle Amts Folkeblad 27. april 2019 talsmand for at bruge nogle af de mange penge i kassen på velfærd. Det er prisværdigt. Men han glemmer i samme åndedrag at fortælle, at budgetloven er indført af Helle Thorning-Schmidt-regeringen.

Konkurrencepakke: VK, DF, LA & KD vil tvinge kommuner & regioner til udbud

Ældrepleje og børnepasning er i søgelyset, når regeringens og dens støttepartier vil åbne det offentlige marked i endnu højere grad for private firmaer.

Det fremgår af den konkurrencepakke, som regeringen i mandags lavede aftale om sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Kristendemokraterne.

Asocialdemokraterne kæmper for øget brugerbetaling

Først var der en socialdemokrat, der talte om brugerbetaling for visiteret hjemmehjælp:

Den kommende formand for Kommunernes Landsforening, Jan Trøjborg, vil nu pille ved, hvilke tilbud ældre danskere skal have.

- Politisk bør vi drøfte snittet mellem, hvad det offentlige skal tage sig af, og hvad den enkelte borger selv må klare. Gratis hjælp til rengøring for alle er et af de offentlige tilbud, vi bliver nødt til at drøfte, siger han.

Frit valg af hjemmehjælp koster kommuner dyrt

Flere ældre vælger privat hjemmehjælp, men det frie valg koster kommunerne dyrt. Kritikere kalder ordningen for erhvervsstøtte og borgerlig ideologi, fordi det frie valg reelt betyder, at der er råd til færre timers hjemmepleje til de ældre.

Det frie valg mellem offentlig og privat hjemmepleje har gjort det langt dyrere for kommunerne at give de ældre hjælp til rengøring, personlig pleje og indkøb. Kommunerne er nemlig ifølge reglerne nødt til at betale mere for den private hjemmepleje.

Sider

Subscribe to RSS - hjemmehjælp