You are here

børne- og ungeområdet

Afskaf Budgetloven

Læserbrev i Vejle Amts Folkeblad den 2. maj 2019 af Flemming Leer Jakobsen, folketingskandidat Vejle Syd, Enhedslisten:

Martin Sikær fra Socialdemokratiet i Vejle Byråd er i Vejle Amts Folkeblad 27. april 2019 talsmand for at bruge nogle af de mange penge i kassen på velfærd. Det er prisværdigt. Men han glemmer i samme åndedrag at fortælle, at budgetloven er indført af Helle Thorning-Schmidt-regeringen.

Embedsfolk kan få bøde eller fængselstraf

"Ekspert i forvaltningsret Steen Bønsing fra Aalborg Universitet kalder Odense Kommunes lovbrud i børnesager "helt vildt" og slår fast, at de ansvarlige embedsfolk kan retsforfølges.

- Der er tale om en overtrædelse af straffelovens bestemmelser om embedsmænds ansvar. Den siger, at misbruger nogen, der virker i offentlig tjeneste eller hverv, sin stilling til at krænke privates ret, straffes han med bøde eller fængsel i indtil fire måneder"

Odense kommune dokumenterer selv ulovlig praksis over for udsatte børn & unge i referat & email

DR P1 Orientering den 26. august 2015:

"DR Nyheder har i dag kunne fremvise en intern e-mail fra Odense kommune, hvori sagsbehandlere bliver pålagt hver især at finde frem til 5 udsatte børn og unge, der inden på tirsdag skal have standset den hjælp de får - alene med det formål om at spare penge på området. Kommunen skriver nu, at brevet "er uheldigt formuleret" og ikke er i overensstemmelse med det, der er besluttet.

Sverigesmodellen på 20 procent af børneområdet med flere socialrådgivere sparede Herning kr. 4,4 millioner over 2 år

DR P1 Orientering den 15. maj 2015:

"For et par år siden stod Herning kommune til at skulle spare på socialområdet. Men i stedet for at fyre medarbejdere ansatte kommunen, efter svensk model, dobbelt så mange socialrådgivere til at tage sig af kommunens svageste børn og familier. Det har vist sig at være en model, der kan betale sig."

Indslag af: Karen Sigrid Jacobsen.

Hør indslaget her (Åbner i nyt vindue):

Sider

Subscribe to RSS - børne- og ungeområdet