You are here

Nutcracker's blog

S foreslår en kæmpestor vækstpakke

Submitted by Nutcracker on 17 February, 2009 - 10:55

DR Nyheder skriver 17. feb. 2009 00.01:

"Socialdemokraterne foreslår nu en kæmpemæssig vækstplan, der over to år skal sprøjte 36 milliarder kroner ind i især den private sektor. Målet er at skabe 42.000 arbejdspladser."

--

Det er rigtig godt gået af S, og Thorning har i det hele taget været krisens bedste mandfolk! Men "kæmpestor" - skattereformen flytter rundt på samme beløb, hvilket i øvrigt nok ikke er tilfældigt ...

Omfordeling og fjernelse af brugerbetaling i sundhedssystemet

Submitted by Nutcracker on 11 February, 2009 - 06:58

At få tandlægebehandling og anden nødvendig behandling, f.eks. hyppigt receptskrevet naturlægemedicin og andre præparater, 'helt' ind under en samlet sygesikring, hvor egenbetalingen er minimal, kunne f.eks. gøres som nedenfo. Forslaget stammer fra et forslag til samlet skattereform af undertegnede fremsat i "tænketanken Cevea".

Mini-skattereform

Submitted by Nutcracker on 30 January, 2009 - 14:27

Det er tvivlsomt, om den kommende og meget omtalte skattereform bliver så stor en ting, såvel i indhold som i politisk bredde. Men her er otte forslag, som vil kunne omfordele fra rig til fattig, hæmme konjunkturudsving og spekulation og fremme sundhed og miljø i Danmark.

Det skal først nævnes, at alle de nævnte mål kan  nås på andre og bedre måder hver for sig - f.eks. ved forøgelse af de offentlige investeringer og ydelser, men her er dét, man kunne gøre gennem en skattereform. 

Er konjunktur(modvirkende)skatter mulige?

Submitted by Nutcracker on 10 January, 2009 - 12:05

En af de bedste modvægte mod økonomiske udsving, herunder den kommende alvorlige nedtur, er en stor velfærdsstat. Men man kan øge dens effekt: Sørger man for at prioritere offentlige investeringer først, så kan en skattereform godt have en medvirkende positiv konjunkturudlignende rolle, hvis den laves rigtigt. Og man kan gøre det hele, så det på langt sigt giver penge i statskassen til bedre velfærd.

Af Claus Piculell

Sider

Subscribe to RSS - Nutcracker's blog