You are here

Statsadvokaten

Statsadvokaten er den offentlige anklager i straffesager.

Østjyllands Politi har dækket over Jacob Bundsgaards medvirken til magtmisbrug om brevhemmeligheden

Arbejderen skriver idag:

"Da Statsadvokaten for godt to uger siden besluttede at sigte borgmesteren i Aarhus, Jacob Bundsgaard (A), for at bryde brevhemmeligheden, var det en kæmpe begmand til Østjyllands Politi, som tilsyneladende har dækket over kommunens - og borgmesterens - magtmisbrug.

Esbjerg - Tarp: Statsadvokaten taber illegal sag på gulvet, men kritiserer politiet for det

Statsadvokaten kritiserer politiet for at sylte sag om illegalt arbejde. Sagen kan dog ikke genoptages. Statsadvokaten har behandlet klagen så langsomt, at fristen er overskredet.

To arbejdsgivere gik tidligere på året fri i en sag om illegal arbejdskraft, fordi sagen blev forældet. Efter fem år faldt sagen fra Tarp ved Esbjerg på gulvet, fordi den havde ”ligget stille” hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

"Forsvunden" COP15 betjent dukkede op efter presseomtale af statsadvokat Lise-Lotte Nilas lukning af sagen

Statsadvokaten måtte efter to et halvt år opgive at sætte navne på de implicerede betjente, som under klimatopmødet i København 2009 anholdt fire flyttemænd og en 65-årig kvinde i den tro at der var tale om terrorister.

Dagen efter trådte en politibetjent frem & sagde at han aldrig var blevet afhørt, selvom statsadvokaten havde fået hans navn.

Navnet var nok lagt i skuffen for bevidst undertrykte fakta hos statsadvokat Lise-Lotte Nilas.

Krim: Statsadvokater stopper politiklagesager mod betjente med vilje

Der findes flere eksempler på politiklagesager, hvor betjente slipper for at blive anklaget, fordi statsadvokaterne ikke ønsker at gøre, hvad de kan for at komme til bunds i sagen.

Se interviewet med Clauz Bonnez fra Krim.

/ Krim: Sager mod betjente stoppes med vilje (Nyhederne.tv2.dk) (11. august 2012)

Sider

Subscribe to RSS - Statsadvokaten