You are here

Patentdomstol

Trods forsikring ved folkeafstemning tillader EU patentkontor patent på liv. Forædlet tomat er nu patenteret

Noah.dk skrev den 25. august 2015:

"Da danskerne sidste år stemte JA til Den Europæiske Patentdomstol, stemte vi ja til, at alle patenter, der udstedes af Det Europæiske Patentkontor (EPO), bliver gældende i Danmark. Nye afsløringer viser, at EPO trodser den gældende lovgivning og udsteder patenter på liv. Det kan få fatale konsekvenser for vores fremtidige adgang til fødevarer.

30 procent tvivlere blandt Ingeniører om Patentdomstolen

De næste uger kommer vi til at blive fortrolige med betegnelsen: "Den fælles europæiske patentdomstol".

For senere på måneden skal vi stemme om, hvorvidt Danmark skal være med i patentdomstolen eller ej. Mange politikere fremstiller den fælles europæiske patentdomstol som en stor fordel for virksomheder, der vil få lettere ved at søge patenter på opfindelser og produkter i hele Europa.

Læs mere her:

Folkebevægelsen Mod EU til uddele 1 million aviser i 2014

- Vi har besluttet at udgive vores valgavis i én milllion eksemplarer. Det er det største oplag, som jeg kan huske Folkebevægelsen nogensinde har fået trykt. Ved sidste valg (i 2009, flj) fik vi "kun" trykt 600.000 valgaviser.

Det store oplag ved dette valg er udtryk for, at vi vil rykke endnu mere massivt ud. Og komitéerne er med: Eksempelvis har Nordylland bestilt 100.000 aviser, som de vil husstandsomdele, fortæller Lave Knud Broch fra Folkebevægelsen Mod EU.

Virksomheder kan få billigere EU patent selvom Danmark ikke er med i Patentdomstolen

Folkebevægelsen Mod EUs medlem af EU-parlamentet Søren Søndergaard skrev den 13. oktober 2013:

Helt konkret spurgte jeg f.eks. den 1. august 2012 EU-kommissionen om følgende: ”Kommissionen bedes oplyse, om enhver Unionsborger eller juridisk person i Unionen har ret til at rejse en sag ved EU’s kommende Patentdomstol, uanset om vedkommende er statsborger, bosat eller har hjemsted i et land, som ikke i første omgang tilslutter sig aftalen om Patentdomstolen (f.eks. Italien og Spanien)”.

Subscribe to RSS - Patentdomstol