You are here

Nordea

Swap lån: Haderslev kommune stævner Nordea for kr. 98 Mio. for høje gebyrer

Det, kommunen konkret føler sig snydt af, er de gebyrer, som Nordea har taget for swapaftalerne.

Ifølge kommunens advokat tog Nordea gebyr for hele swapaftalens løbetid med det samme. Og hvis aftalen så blev ændret i forhold til løbetid eller swaptype, så tog banken på ny gebyrer for hele aftalens løbetid med det samme.

Konservative & andre borgerlige stopper lidt strengere kapitalkrav til systemiske banker

Konservative, der er forligsparti i den politiske regulering af bankerne, er parat til at nedlægge veto mod strammere krav til de banker, der er for store til, at staten kan lade dem gå ned, siger erhvervsordfører Brian Mikkelsen til Børsen.

Det såkaldte SIFI-udvalg har udpeget seks danske pengeinstitutter, der vurderes at være af såkaldt systemisk betydning for økonomien. Det er Danske Bank, Nykredit, Nordea Danmark, Jyske Bank, BRF Kredit og Sydbank.

Status for bankpakke 2: Udlån på ialt 63 mia. kr. fra staten

Økonomi- og erhvervsministeriet melder nu ud, at i alt 50 danske banker har ansøgt om lånetilsagn på 63 mia. kr. 35 mia. kr. er udbetalt via bankpakke II. (Opdateret 14.01)

50 banker: "Lene, lån os 63 mia. kr." (Berlingske Business.dk) (1. juli 2009)

Nordea slipper uden om krav i bankpakken

Der er bred politisk enighed om, at de banker, der skal have milliarder i kapital fra statskassen, skal følge skrappe krav for blandt andet direktørlønnen. Kravene gælder bare ikke for Nordea og andre udenlandsk-ejede banker, ifølge regeringens lovforslag.

Sider

Subscribe to RSS - Nordea