You are here

Greenpeace

Johan Reimann indrømmer at Per Larsen begik regelbrud om ulovlig telefonovervågning under klimatopmødet mod Greenpeace

DR P1 Orientering d. 1. marts 2010:

Juristerne burde have været ind over for at kontrollere, om det overhovedet var lovligt, inden Københavns Politis ledelse besluttede hemmeligt at aflytte og optage de telefonsamtaler, som 15 medlemmer af Greenpeace førte med andre under Klimatopmødet i København i december.

Det slår både Statsadvokaten, Rigsadvokaten og Justitsministeriet fast, efter Orientering i januar afslørede, at anklagemyndighedens jurister på en række punkter blev kørt ud på et sidespor under topmødet (af Per Larsen, flj). - Og efter Orientering efterfølgende dokumenterede, at aflytningerne skete i strid med politiets egne interne regler.

Politiet (Per Larsen) aflyttede Greenpeace uden juridisk godkendelse

DR P1 Orientering d. 22. januar 2010:

Da politiet tændte for båndoptagerne under klimatopmødet og hemmeligt begyndte at aflytte og optage de samtaler, som mindst 15 medlemmer af Greenpeace førte over deres telefoner, skete det uden, at en eneste jurist havde godtkendt aflytningerne på forhånd.

- Det er der igen problemer i, forklarede daværende chefpolitiinspektør, Per Larsen, til Orientering i januar.

Per Larsen skrev selv under
På det tidspunkt forklarede han, at der slet ikke eksisterer faste regler om, at jurister skal kontrollere, om lovgrundlaget er i orden, inden politiet begynder at aflytte telefoner.

Politiet var 12 timer om at finde tre Greenpeace biler i en ellers tom gård

Igår (onsdag d. 6. januar 2010) løslod politiet de fire Greenpeace-aktivister, der afbrød dronningens gallamiddag.

Selv om politiets egne jurister fra starten anbefalede, at de falske gallagæster skulle løslades med en advarsel og en bøde, bestemte politiledelsen, at sigtelsen mod dem skulle udvides med dokumentfalsk.

Chefpolitiinspektør Per Larsen forklarede det med, at politiet var lang tid om at finde tre forladte biler i Prins Jørgens Gård.

Ulovlige telefonaflytninger af Greenpeace aktivister

DR P1 Orientering d. 5. januar 2010:

De tre gallaklædte Greenpeace-aktivister, der under klimatopmødet trængte gennem sikkerhedskontrollen på Christiansborg, burde øjeblikkelig have været sat på fri fod og slippe med en advarsel eller en bøde - og dermed undgået sigtelse.

Det vurderede politiets egne jurister, og det besluttede de skulle ske.

Men den beslutning blev senere underkendt af politiets ledelse, der ville have Greenpeaces gallagæster sat i fængsel.

Det viser oplysninger, Orientering er kommet i besiddelse af.

Sider

Subscribe to RSS - Greenpeace