You are here

Bankpakke 1

Bankpakke 1

Staten er den ottende største bankejer

Finansiel Stabilitet blev nedsat 1. oktober 2008 & har  overtaget otte banker med en samlet balancesum på over 50 mia. kr., hvilket gør selskabet til landets ottendestørste bank.

De otte er EBH Bank, Fionia Bank, Løkken Sparebank, Nova Bank Fyn, Gudme Raaschou Bank, Roskilde Bank, Straumur Bank og Capinordic Bank.

Bankpakke 1 udløber formelt 30. september i år, men økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (C) har allerede varslet, at Finansiel Stabilitet vil fortsætte som selskab.

Heldige kursstigninger op til bankpakke 1 vækker undren

Veltimede kursstigninger gav flere banker en fordel, da de skulle betale for at komme med i Bankpakke I. Det giver anledning til undren.

Kursstigninger i en række danske pengeinstitutter og banker i januar i år får en børsretsekspert til opfordre myndighederne til at undersøge baggrunden nærmere.

Første bankpakke forsinket

Bankerne har selv været med til at forsinke reglerne for den første bankpakke, så de endnu ikke ved, hvor meget deres udlån må vokse i år.

Af udkastet til bekendtgørelsen fremgår det, at regeringen vil forvalte EU's krav, ved at begrænse den enkelte banks årlige udlånsvækst til 8 procent.

Afvikling af banker dyrere end forudset

Pengene til den første redningspakke til danske banker er brugt. Der kommer en ekstraregning på mindst en milliard, fastslår Finansrådets direktør Jørgen A. Horwitz.

Redning af banker dyrere end forudset (DR Online)

Så nu er der kun 19 milliarder kroner til, at hele statskassen kommer til at hænge på bankernes grådighed uden nogen øvre grænse for staten og dermed os allesammen.

Sider

Subscribe to RSS - Bankpakke 1