You are here

ACTA underskrevet den 26. januar 2012 i Japan af blandt andet Danmark

En venlig / debattør gjorde mig opmærksom på, at ACTA blev underskrevet igår ved en ceremoni i det Japanske Udenrigsministerium i Tokyo.

Her er en oversættelse fra Google:

Ceremonien for Den Europæiske Union (EU) og dets medlemsstater til at underskrive Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) blev afholdt den 26. januar i Udenrigsministeriet.
1.
(1) Repræsentanter fra Den Europæiske Union (EU) og 22 medlemsstater, deltog i ceremonien og underskrevet aftalen. De medlemsstater, der ikke har underskrevet aftalen forventes at gøre det på færdiggørelsen af de respektive nationale procedurer. (Note: 1)

(2) Mr. Joe Nakano, parlamentariske vice-udenrigsminister, og Mr. Keiro Kitagami, Statssekretær for økonomi, handel og industri, deltog i ceremonien på vegne af Japan - til depositar for aftalen. (Bemærk: 2)

2.
  (1) I sin indledende bemærkning, udtrykt Parlamentariske viceminister Nakano sin velkomsttale til undertegnelse på aftalen, som EU og dets medlemsstater og erklærede, at han var overbevist om, at denne underskrift vil skabe yderligere momentum i retning af hurtigt kan træde i kraft, og udvidelse af deltagelse i aftalen, og at Japan er beregnet til at samarbejde med EU og andre ACTA deltagere at nå ud til andre lande til dette formål.

(2) På vegne af EU, Hans Excellence, Hr. Hans Dietmar SCHWEISGUT, ambassadør og leder af delegationen for Den Europæiske Union til Japan, udtalte, at ACTA, et initiativ under ledelse af Japan, har til formål at forbedre håndhævelsen mekanismer til at hjælpe sine medlemmer bekæmpe krænkelser af intellektuelle ejendomsrettigheder mere effektivt. Dette er et mål, at EU og dets medlemsstater deler med sine handelspartnere

(Note 1: EU og dets medlemsstater, som underskrev aftalen i denne ceremoni er: EU, Østrig, Belgien, Bulgarien, Tjekkiet, Danmark, Finland, Frankrig, Grækenland, Ungarn, Irland, Italien, Letland, Litauen, Luxembourg, Malta, Polen, Portugal, Rumænien, Slovenien, Spanien, Sverige og Det Forenede Kongerige)

(Note 2: Australien, Canada, Japan, Sydkorea, Marokko, New Zealand, Singapore og USA underskrev ACTA den 1 Oktober 2011.)

Læs den originale bekendtgørelse her:

/  Signing Ceremony of the EU for the Anti-Counterfeiting Trade Agreement (ACTA) (Outline)  (mofa.go.jp) (26. januar 2012)

Indtil videre er indholdet af aftalen hemmelig.

Så det er svært at sige, hvordan denne mellemstatslige aftale kan respektere Grundlovens forbud mod censur & andre andre forebyggende forholdsregler.

Men det har jo ikke tidligere været en forhindring.

Thepiratebay.org er efter min mening det klareste eksempel på overtrædelse af forbuddet mod andre forebyggende forholdsregler. Endda "godkendt" af højesteret... :/

Ihvertfald stadfæstede højesteret landsrettens DNS blokering af thepiratebay.org

Men Grundlovens § 77 blev end ikke nævnt med en eneste sætning.

/ Højesteret stadfæster forbud mod thepiratebay.org uden at bruge Grundlovens forbud mod censur ! (Denmarkonline.dk) (28. maj 2010)

Hvor du kan se Højesterets dom i pdf format.

Den ligger kan jeg se trods min antagelse i 2010 stadig online på domstol.dk:

/ Telenor forpligtet til at hindre adgangen til hjemmesiden thepiratebay.org (Domstol.dk) (27. maj 2010)

Den dom er en skamplet på demokratiet herhjemme.

Det er ACTA også - siden den er hemmelig !

Kommentarer