You are here

Du må ikke vide om ACTA krænker loven

ACTA-arbejdet i EU foregår stadig bag lukkede døre.

Europaparlamentet har undersøgt, om den omdiskuterede traktat ACTA strider mod europæisk lovgivning, men svaret er hemmeligt.

Dermed fortsætter der med at være meget hemmelighedskræmmeri omkring den handelstraktat, der blandt andet skal være med til at bekæmpe international piratkopiering.

Det er EU Parlamentets udvalg for international handel (INTA Committee), der har afvist et ønske om åbenhed omkring det seneste ACTA-arbejde i Europa.

/ Du må ikke vide om ACTA krænker loven (Comon.dk) (21. november 2011)

Det er jo ikke rimeligt, at der foregår hemmelige forhandlinger der berører ytrings- & informationsfriheden.

Et udvalg i det Hollandske parlament har den 23. november 2011 fastslået, at Holland ikke deltager i hemmeligholdelse af sagsakter om ACTA. Faktisk stopper de behandlingen af ACTA indtil den ansvarlige minister offentliggør alle sagsakter om ACTA.

And towards the commission itself, the proposal to temporarily withdraw all ACTA related documents from the agenda until the minister discloses all documents.

/ Dutch parliament refuses ACTA secrecy (Acta.ffii.org)(23. november 2011)

Åben op !

Fortæl om ACTA !

Følg med på / Acta Blog (Acta.ffii.org)

Kommentarer

ACTA er en helt misforstået idé omkring at internettet skal styres.
ACTA er et resultat af bange mennesker der ikke kan tilpasse sig til de nye rammer internettet har sat omkring viden og underholdningsdeling, og derfor prøver at fastholde et gammelt system der virkede inde for landegrænser.

Piratkopiering er bare det mindste problem.
Der er mange firmaer der har forstået at begå sig i de nye rammer så som spotify og voddler. Det er selvfølgelig også svenske hjemmesider, ligesom the pirate bay.

Så lad være med at krænke alles frihed, og forstå de nye tider.

Det var lige mit opråb til politikerne 2 sek efter at elskede megaupload er blevet lukket af usa.

I går, d. 26. Januar tiltrådte Danmark ACTA, ifølge det Japanske udenrigsministeriums hjemmeside:
http://www.mofa.go.jp/policy/economy/i_property/acta1201.html

Hej,

Tak for at gøre mig opmærksom på det.

Jeg venter på svar på en aktindsigtsbegæring om det i Kulturministeriet.

Der må komme noget nu...

Spred Glæde :)

Flemming

Synes helt og aldeles de kære politikere der har foreslået og fået vedtaget acta fuldkommen har trådt ved siden af. Men hvordan ka vi evt få sat det ud a spil her i dk? ved a gøre så mange opmærksomme som muligt, og så demonstrere? Eller ved a flere tusinde ber om agtindsigt? Jeg er ikk lovbryder, andet end jeg har uploadet en noget af en sang fra rock band 3 for a vise hvordan det så ud? men sys acta er en skidt ide..

Ved at gøre borgerne opmærksom, kontakte politikerne, søge om aktindsigt, alt der kan skabe opmærksomhed om konsekvenserne.

Internettet er stadig relativt nyt hvad angår som et handelsmarked, både for digitale produkter eller køb af fysiske produkter som bliver sendt hjem til en, men de her aftaler som ACTA, SOPA og PIPA er gammeldages, alt for gammel. De høre en tid til, hvor folk kunne holde opsyn med vare og handel, og reager hvis der var noget, som ikke stemte over ens. Internettet kan ikke styres af aftaler som ACTA, SOPA og PIPA uden at gå imod menneskerettigheder som ytringsfrihed og lign. fordi internettet ikke er eget af én person, ét firma eller ét land, som allerede er underlagt regler og handelsregler osv. Den fattige bonde i Mongoliet ejer lige så meget nettet, som hvilket som helst statsoverhoved eller union.

Pointen med ACTA og SOPA er fin, metoden og arbejdsformen er utrolig gammeldags styret af gamle politikere, der kun tænker gammeldags og slet ingen kendskab til internettet som et medie eller del af både national og internationalt samfund.

Så ACTA virker altså ved at de får internetudbyderne til at analysere hver eneste datapakke der bliver sendt på nettet, derefter bedømmer de så om der er noget der overtræder lovgivningen? Hvad hvis man lige kommer til at uploade en YouTube video, hvor en sang kan høres spille i baggrunden fra en radio. Så kan du måske vente besøg fra dine lokale politimester! Sjovt nok er det altid USA der kommer med lovforslag, som kan bruges til at retsforfølge personer uden for USA.