You are here

Østaftale

Forlig indgået som en overgangsordning på det danske arbejdsmarked

Register, der skal stoppe illegalt arbejde, er virkningsløst

DR P1 Orientering d. 12. september 2008:

Et nyt register, der skal sættes en stopper for illegalt arbejde, virker ikke, fordi de udenlandske virksomheder ikke melder sig til.

For at sætte en  effektiv stopper for illegale arbejdere fra bl.a. Polen, blev der 1. maj etableret et register over udenlandske virksomheder og deres medarbejdere i Danmark.

Polakker snydt i hobetal

1032939_kiikanla_small.jpg fra stock.xchngEn ny undersøgelse af polakkers arbejdsvilkår i Danmark afslører udbredt snyd med løn og aftaler. 30 procent fortæller, at de er blevet snydt af deres arbejdsgiver og lige så mange har aldrig set en lønseddel. Det er alt, alt for mange, mener arbejdsmarkedets parter.

Værst står det til i byggefagene. Det viser den første undersøgelse blandt polske arbejdere i Danmark.

Der bliver snydt og bedraget på de københavnske byggepladser. Flere end hver tredje polske bygningsarbejder i København er ifølge den første undersøgelse blandt polakker på det danske arbejdsmarked blevet snydt en eller flere gange af deres arbejdsgiver.

Østaftale sat ud af kraft af byretten i Roskilde

Ankesagen om underbetalte estiske chauffører hos storvognmanden Kim Johansen afgøres tidligst til efteråret. Justitsministeriet skal afgøre, om sagen skal forelægges EF-domstolen.

I efteråret 2007 blev storvognmand Kim Johansen frifundet for brud på udlændingeloven og brug af estiske chauffører til discountlønninger på ned til 35 kroner i timen ved byretten i Roskilde.

Subscribe to RSS - Østaftale