You are here

Polakker snydt i hobetal

1032939_kiikanla_small.jpg fra stock.xchngEn ny undersøgelse af polakkers arbejdsvilkår i Danmark afslører udbredt snyd med løn og aftaler. 30 procent fortæller, at de er blevet snydt af deres arbejdsgiver og lige så mange har aldrig set en lønseddel. Det er alt, alt for mange, mener arbejdsmarkedets parter.

Værst står det til i byggefagene. Det viser den første undersøgelse blandt polske arbejdere i Danmark.

Der bliver snydt og bedraget på de københavnske byggepladser. Flere end hver tredje polske bygningsarbejder i København er ifølge den første undersøgelse blandt polakker på det danske arbejdsmarked blevet snydt en eller flere gange af deres arbejdsgiver.

Trods de opsigtsvækkende tal i Ugebrevet A4's undersøgelse, tror flere kilder i fagbevægelsen med stort indblik i østarbejdernes forhold, at forholdene er endnu værre, og at A4's undersøgelse kun viser toppen af isbjerget.

"Reelt er der sikkert tale om, at langt flere bliver snydt af deres arbejdsgiver. Men 35 procent er også et sindssygt højt tal, og det er helt uacceptabelt," siger sekretariatschef Gunde Odgaard fra Bygge-, Anlægs- og Trækartellet, BAT-kartellet.

Polakker snydt i hobetal (Ugebreveta4.dk) (8. september 2008)

Billede fra stock.xchng