You are here

Afskaf Budgetloven

Læserbrev i Vejle Amts Folkeblad den 2. maj 2019 af Flemming Leer Jakobsen, folketingskandidat Vejle Syd, Enhedslisten:

Martin Sikær fra Socialdemokratiet i Vejle Byråd er i Vejle Amts Folkeblad 27. april 2019 talsmand for at bruge nogle af de mange penge i kassen på velfærd. Det er prisværdigt. Men han glemmer i samme åndedrag at fortælle, at budgetloven er indført af Helle Thorning-Schmidt-regeringen.

Budgetloven lægger loft over udgifterne i kommuner, regioner og staten. Enhedslisten har hele tiden været imod budgetloven, da vi kunne forudse dens negative konsekvenser. Fagbevægelsens Hovedorganisation har beregnet, at siden 2011 er der fjernet 832,6 millioner kroner fra Vejle kommunes budget. Det er færre penge til velfærd.

Vi så også for nylig, at Vejle Byråd ekstraordinært har tilført voksenudvalget 14 millioner kroner til et presset budget i år. Men der skal stadig spares syv millioner kroner i år. Det er alt på Vejle Kommunes budget fra hjemmehjælp, daginstitutioner og folkeskolen, der ligger under for den stramme økonomi.

Budgetloven blev indført af Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre, Venstre og Konservative med virkning fra 2014. Disse partier må stå til ansvar for deres økonomiske politik, der presser folk. Heriblandt de ansatte i kommunen. I øvrigt er budgetloven indført for at overholde EU's finanspagt. Afskaf budgetloven. Prioriter velfærd. Vil Birgitte Vind det?

Flemming Leer Jakobsen,
Folketingskandidat Vejle Syd
Enhedslisten

Bragt i den trykte udgave & her:
Læserbrev: Husk - det var socialdemokraterne selv, der lagde loft over kommunernes budget (Vafo.dk) (2. maj 2019)

Kilde for Fagbevægelsen Hovedorganisation tal for Vejle kommune er her:
Chok-tal: Kommuner har brugt 23 milliarder kroner mindre på service til borgere (Fagligsenior.dk) (26. april 2019) (i faktaboksen er der link)