You are here

Polen

EU domstolen stopper tysk lokal lov om mindsteløn for tjenesteydelser udført i et andet EU land

EUfagligt.dk skrev den 25. september 2014:

"Sagen handler om et udbud, som bystyret i Dortmund havde lavet, om digitalisering af dokumenter fra byens plan- og bygningskontor. Dortmund stillede, som loven kræver, krav om mindstelønnen i udbuddet. Men firmaet, der vandt kontrakten, klagede til ”Voldgiftsretten for offentlige indkøb”, kravet, fordi de havde tænkt sig at få arbejdet lavet hos en underleverandør i Polen.

(...)

Svenskere hæver mest af børnecheck & velfærdsydelser i Danmark

Polakker og rumænere har fået ry for at ville udnytte de danske velfærdsydelser. Men en opgørelse fra DR’s Databaseredaktion viser nu, at det er vores naboer i nord, der trækker flest offentlige ydelser.

Godt hver tienede af rumænerne i Danmark modtager en form for offentlig ydelse, mens næsten hver fjerde dansker og svensker trækker offentlig forsørgelse.

Læs resten her:

Folkebevægelsen Mod EU sætter stopper for misbrug af EU midler til udflytning af arbejdspladser

Rina Ronja Kari, medlem af EU-parlamentet for Folkebevægelsen Mod EUEt flertal i EU's parlament pålægger Kommissionen at undersøge misbrug af EU-støtte til udflytning af job.

Det har tilsyneladende vakt stor opstandelse i EU, at danske virksomheder er blevet afsløret i at modtage millionstøtte fra EU til job, de har flyttet til Polen.

Torsdag (den 3. april 2014, flj) vedtog et flertal i EU-Parlamentet, at EU's millionprojekter skal undersøges for misbrug af EU's millioner til udflytning.

Det skete, da den danske EU-parlamentariker Rina Ronja Kari fra Folkebevægelsen mod EU torsdag fik flertal for to forslag, der skal stoppe misbrug. Alene Polen har de seneste seks år uddelt 500 milliarder kroner fra EU.

- Det er vigtigt, at vi får stoppet, at EU-midler anvendes til udflytning af arbejdspladser, siger Rina Ronja Kari.

Optjeningsprincip på velfærdsydelser for EU-borgere er formentlig i strid med EU-retten

DR P1 Orientering d. 4. april 2011:

EU-domstolen vil med stor sandsynlighed skyde en del af de kommende regler ned, fordi de indirekte diskriminerer borgere fra andre EU-lande.

Det mener en professor i socialret med EU som speciale.

Først efter to år med job eller bolig på dansk jord, skal man have ret til gratis lægehjælp i Danmark.

Sider

Subscribe to RSS - Polen