You are here

26 procent. Kampen for dagpenge er ikke slut

Læserbrev i Vejle Amts Folkeblad / Horsens Folkeblad den 5. december 2012 af Flemming Leer Jakobsen:

Med finanslovsforliget 2013 med regeringen valgte Enhedslisten at prioritere de 44000, der per december havde fået et brev om tilbud som led i akutpakken højt. Det svarer til 26 procent af samtlige arbejdsløse i Danmark i oktober. Regeringens flirt med tanken om at indgå finansforlig med Venstre viser desværre, at regeringen havde større interesse i at sidde ved regeringsbordet end at sikre de mange imod en social massegrav.

Det lykkedes for Enhedslisten at få forhandlet en midlertidig løsning på plads, der sikrer en ydelse svarende til kontanthjælp i 6 måneder mod at tage en uddannelse. Ingen bliver efterladt uden en ydelse trods en formue eller ægtefælle i de nuværende kontanthjælpsregler. Det løser langt fra problemet, men der er et løfte i forliget om at problemet skal tages op igen med regeringen til næste år. De mange berørte af dagpengeforringelsen er i en tid med arbejdsløshed et presserende samfundsproblem. Arbejdsløshed er aldrig kun det enkeltes eget problem. Desværre har finansloven også offentlig nulvækst. Det betyder desværre en udsigt til yderligere nedskæringer med flere arbejdsløse som et resultat.

Det er fortsat Enhedslistens mål at rulle dagpengeforringelsen tilbage til 4 års dagpengeret igen. Kampen for forbedringer er ikke slut med finanslovsforliget 2013. Men Enhedslisten kan ikke klare denne opgave alene. Derfor er der brug for alle kræfter i fagbevægelsen & baglandet i regeringspartierne. Der mange håndtag, der kan justeres på. Et af dem er dit eget. Sluk tv´et & bliv aktiv. 

Flemming Leer Jakobsen

Medlem af Enhedslisten Vejle

Fundet her:
/ 26 procent. Kampen for dagpenge er ikke slut (Vejle.Enhedslisten.dk)