You are here

MedCOI program

Medical Country of Origin Information MedCOI program.

"Informationerne om medicinadgangen samles af det hollandske Immigrationsministerium, og andre EU-medlemslande kan trække informationer fra databasen, som er skjult for offentligheden."

Medicinsk database beskyldes for at være en ’ulv i fåreklæder’
Information den 18. oktober 2013; http://www.information.dk/475627

Johanne Schmidt-Nielsen kræver ændring af praksis med afpresning fra jurister i sager om humanitære opholdstilladelser

DR P1 Orientering igår:

Integrations- og indfødsrets ordførerne Johanne Schmidt-Nielsen (MF, Enhedslisten) & Karina Lorentzen Dehnhardt (MF, SF) kræver nu en redegørelse fra Justitsministeriet, efter det i sidste uge i en rapport kom frem, at Justitsministeriets embedsmænd tilsidesætter lægefaglige vurderinger i sager om humanitært ophold - konkret skal de have presset læger for at få dem til at ændre på diagnoser eller fx vurdering af om konkrete mediciner eller behandlinger kan fås i ansøgernes hjemlande.

Og Louise Holck vicedirektør fra Institut for Menneskerettigheder kalder rapporten opsigtsvækkende og efterlyser en forklaring fra justitsminister Karen Hækkerup.

Af: Tina Splidsboel

Justitsministeriet forsøger at presse læger til at ændre lægeordineret medicin for at kunne afslå humanitær opholdstilladelse

DR P1 Orientering den 10. juli 2014:

Hvis en udlænding får afslag på asyl, kan han eller hun få tildelt humanitært ophold - fx på grund af sygdom. I de tilfælde er det læger, der skal vurdere, hvor syg en asylansøger er. Men lægernes vurdering bliver ikke altid taget for gode varer, når den lander på bordet hos embedsmændene i justitsministeriet.

Subscribe to RSS - MedCOI program