You are here

Johanne Schmidt-Nielsen kræver ændring af praksis med afpresning fra jurister i sager om humanitære opholdstilladelser

DR P1 Orientering igår:

Integrations- og indfødsrets ordførerne Johanne Schmidt-Nielsen (MF, Enhedslisten) & Karina Lorentzen Dehnhardt (MF, SF) kræver nu en redegørelse fra Justitsministeriet, efter det i sidste uge i en rapport kom frem, at Justitsministeriets embedsmænd tilsidesætter lægefaglige vurderinger i sager om humanitært ophold - konkret skal de have presset læger for at få dem til at ændre på diagnoser eller fx vurdering af om konkrete mediciner eller behandlinger kan fås i ansøgernes hjemlande.

Og Louise Holck vicedirektør fra Institut for Menneskerettigheder kalder rapporten opsigtsvækkende og efterlyser en forklaring fra justitsminister Karen Hækkerup.

Af: Tina Splidsboel

Hør indslaget her (åbner i nyt vindue):
/ Ordførere kræver undersøgelse af sager om humanitært ophold (DR Online) (16 juli 2014)

Via

[/ DR P1 Orientering - 16. jul. 2014 (DR Online)]

Omtalt her med henvisning til rapporten fra Morten Sodemann:
/ Justitsministeriet forsøger at presse læger til at ændre lægeordineret medicin for at kunne afslå humanitær opholdstilladelse (Denmarkonline.dk)

Det er godt nok, at både Enhedslisten & SF kræver ændringer. De Radikales MF Lotte Rod lovede i torsdags også tage problemet op efter sommerferien.

Men er der flertal for at ændre den problematiske praksis med afpresning af læger på grundlag af en rygte database over behandlingsmuligheder i asylansøgeres hjemlande ?

Den hedder MedCoi-programmet & er oprettet af Holland, der stiller den til rådighed for de andre EU-lande.

Der er indtil flere gange blevet påvist fejl i / MedCoi-programmets opgørelser over medicin tilgængelighed & behandlinger i hjemlandene. Blandt andet i Information.

Jeg håber, at der er et flertal i Folketinget inklusiv regeringen for en ændring. Det er godt nok ude på overdrevet den måde nyuddannede jurister uden et moralsk kompas agerer på i Justitsministeriet.

Facitet for dem er givet på forhånd. Nemlig et afslag. Så skal der bare lige findes et figenblad, der kan give afslag. Heri indgår så decideret afpresning af læger med henblik for at få ændret diagnoser & behandlingsmetoder.

Tilgangen er totalitær & ligger milevidt fra, hvad der bør kendetegne et demokrati !

Spred Glæde...trods alt :/

FlemmingLeer
Denmarkonline.dk