You are here

Rådighed: Danmarks statistik lyver om tal for dovne kontanthjælpsmodtagere

DR P1 Orientering den 17. januar 2012:

Danmarks Statistik gik midt i december måned ind og skar igennem i diskussionen om, hvorvidt arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere reelt vil ha' et job eller ej.

"Omkring en tredjedel står ikke til rådighed ifølge deres egne svar". Det skrev landets rigsstatistiker i en kronik i Jyllandsposten.

Men det skal de heller ikke nødvendigvis. Kommunerne fritager nemlig helt generelt omkring en tredjedel af alle arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere fra i en kort periode at søge job, fordi de f.eks. er på barsel, sendt på kursus eller på anden vis slet ikke kan stå til rådighed for arbejdsmarkedet.

Og i dag kan vi her i Orientering afsløre, at Danmarks Statistik i sine opgørelser over, hvor mange der siger, de reelt ikke står til rådighed for arbejdetmarkedet - også medtager kontanthjælpsmodtagere, der på den måde slet ikke SKAL stå til rådighed.

Af Jesper Tynell

Hør indslaget her:
/ Ledige på kursus og barsel med i statistik som 'dovne' (DR Online) (17. januar 2012)

Er alle statistikere dovne ?

Eller talblinde ?

Ihvertfald er det godt, at der ihvertfald findes en journalist her i landet som kan læse tal & gå i dybden i grundlaget for tallene.

Men det siger også noget om resten af journaliststanden. Nemlig at de mere har travlt med at have travlt & producere artikler istedet for at udføre kildekritik.

Så gør det åbenbart mindre at artiklerne er forkerte.

Men DA kommer da nærmere sit liberalistiske mål om reduktion af det nederste sikkerhedsnet herhjemme.

På en løgn.