You are here

Integrationsministeren hemmeligholdt aftalebrud for Folketinget

»Det er ren bananrepublik når den danske regering indgår en aftale med den irakiske regering den ene dag, for så straks at bryde aftalen dagen efter,« siger Line Barfod fra Enhedslisten.

Enhedslisten havde forud for et åbent samråd onsdag med udenrigsminister Per Stig Møller og integrationsminister Birthe Rønn Hornbech bedt om en kopi af den originale hjemsendelsesaftale mellem Danmark og Irak. En time før samrådet modtog de dokumentet, og til oppositionens overraskelse, viste det sig, at aftalen indeholder fire sider mere, end de hidtil har fået oplyst.

Torsdag den 14. maj, hvor Integrationsministeren forelagde den ufuldstændige aftale for Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik i Folketinget, meddelte hun imidlertid stik imod den indgåede aftale, at det ikke længere er muligt for afviste irakere, der rejser frivilligt hjem, »at indgå kontrakt om økonomisk støtte og opkvalificering.«

At annekset til aftalen ikke er blevet oversendt til Folketingtsudvalgets medlemmer bortforklarer Birthe Rønn Hornbech med at hele aftalen blev offentliggjort i Lovtidende den 17. august.

Integrationsministeren hemmeligholdt aftalebrud for Folketinget (Information.dk) (17. september 2009)

Du kan læse aftalen i pdf format på førnævnte henvisning på Information, hvor papirer øjensynligt ikke længere bliver oversat til dansk :o


Teknisk set har Birthe Rønn Hornbech ikke løjet.

På den anden side har hun jo heller ikke sagt hele sandheden.

Birthe Rønns tidligere så berømmende principfasthed er afløst af anden holdning, hvor der tilsynelande ikke længere findes nogle principper. Heller ikke over for Folketinget som har til opgave at se regeringen efter i kortene & efterprøve lovenes efterlevelse i administration. Men det er jo umuligt, når Folketinget ikke har adgang til alle papirer.

Men overordnet har Birthe Rønn vist været minister for længe. Hun har ihvertfald tillagt sig en unode eller to.