You are here

Tuneserloven står for skud fra alle sider

DR P1 Orientering d. 10. december 2008:

Der bliver nu skudt på den såkaldte tuneserlov fra alle sider. Lovforslaget tvinger udlændinge på "tålt ophold" til at melde sig til politiet dagligt.

Hvis loven administeres som der er lagt op til kan det være grundlovsstridigt. Det sagde professor Henning Koch i dag i en høring på Christiansborg arrangeret af Folketingets Retsudvalg og Integrationsudvalg. Også menneskerettigheds-jurister drager den praksis loven lægger op til i tvivl.

Dansk Folkeparti fik i finanslovforhandlingerne løfter om at loven om "tålt ophold" skulle strammes. Det skete, da det kom frem, at den tuneser som Politiets Efterretningstjeneste mistænker for at ville myrde tegneren Kurt Westergaard kunne opholde sig tæt ved tegnerens hjem.

Lovforslaget behandles i disse dage i Folketinget, og efter dagens høring skal Integrationsministeriet nu også komme med en vurdering af om der er risiko for at grundloven brydes. Venstres medlem af Integrationsudvalget Eyvind Vesselbo lægger op til ændringer i loven. Medvirkende: Eyvind Vesselbo, medlem af Integrationsudvalget, V.

Af Pieter Raunwe

Hør mere på:
Tuneserloven står for skud fra alle sider (DR Online)