You are here

Optjeningsprincip på velfærdsydelser for EU-borgere er formentlig i strid med EU-retten

DR P1 Orientering d. 4. april 2011:

EU-domstolen vil med stor sandsynlighed skyde en del af de kommende regler ned, fordi de indirekte diskriminerer borgere fra andre EU-lande.

Det mener en professor i socialret med EU som speciale.

Først efter to år med job eller bolig på dansk jord, skal man have ret til gratis lægehjælp i Danmark.

Sådan lyder et af de godt 30 forslag fra en embedsmandgruppe til, hvordan man kan afskære udlændinge fra at have ret til velfærdsydelser og services fra det øjeblik, de trækker i arbejdstøjet her i landet.

Men rent EU-retligt har dette og flere andre af forslagene formentlig ingen gang på jord.

Det mener professor i socialret, Kirsten Ketcher, der også er leder af Center for Velfærd og Markedsintegration ved Københavns Universitet.

Hun forudser, at EU-domstolen vil underkende en del af de forsøg på at indføre et princip om optjening af retten til velfærd, som regeringen ventes snart at fremlægge.

Af Jesper Tynell

Hør indslaget her:

/ Optjeningsprincip formentlig i strid med EU-retten (DR Online) (4. april 2011)

Kirsten Ketcher nævner også, at de 2 års krav som blev indført for EU-borgere om børnechecken i december 2010 heller ikke vil kunne holde for EU-domstolens prøvelse. Det bliver fremført som Polakkere, der kommer til Danmark i 2 uger & kunne sende en børnecheck hjem. Men det gjaldt jo for alle EU-borgere.

Bliver Folketingets begrænsning af børnechecken underkendt ved EU-domstolen viser det med al tydelighed, at ingen af Folketingets ledende politikere har et indgående kendskab til EU-retten med de 100.000 siders lovgivning plus domme fra EU-domstolen.

Modsvaret er helt klart.

Nemlig at disse ja-sigere fremover ikke kan har nogen form for troværdighed tilbage i EU-spørgsmål.

& at Danmark skal meldes ud af EU, så det igen bliver Folketinget der er den øverste lovgivende forsamling herhjemme inden for alle områder.

Det handler om selvbestemmelsesret & vores mulighed som vælgere at få reel indflydelse på det danske samfunds opbygning.

Vi kan godt bestemme selv.

Læg dertil, at der må ske en udskiftning af embedsmænd.

De har tilsyneladende heller ikke noget kendskab til EU-lovgivningen.

Jeg æder de sidste ord i mig igen. For om nogen, så har embedsmænd i statsadministration styr på juraen :/

Ihvertfald i dette tilfælde...