You are here

social dumping

EU er den egentlige årsag til at undergrave danske overenskomster. Mest kendt er nok dommen i <a href="http://www.denmarkonline.dk/emne-oversigt-her-pa-denmark-online/samfund/... Laval-sagen (Vaxholm-sagen)</a> fra EU-domstolen.

Men <a href="http://www.denmarkonline.dk/emne-oversigt-her-pa-denmark-online/samfund/... arbejder målrettet for at stoppe tiltag imod social dumping. Arbejdskraftens frie bevægelighed går forud for alt i EUs kapitalistiske indre marked.

Arbejdsretten godkender løn på kr. 60 før skat i enterprise - selvom der er overenskomst

"Arbejdsretten har blåstemplet, at to overenskomstdækkede virksomheder har benyttet leverandører uden overenskomst til at levere arbejdskraft, der tjente 60 kroner i timen. Arbejdet på en stor jysk planteskole, Majland, og et stort fynsk gartneri, Topia by Roll, er udført som såkaldt entreprisearbejde, der falder uden for overenskomsternes dækningsområde. 

EU domstolen stopper tysk lokal lov om mindsteløn for tjenesteydelser udført i et andet EU land

EUfagligt.dk skrev den 25. september 2014:

"Sagen handler om et udbud, som bystyret i Dortmund havde lavet, om digitalisering af dokumenter fra byens plan- og bygningskontor. Dortmund stillede, som loven kræver, krav om mindstelønnen i udbuddet. Men firmaet, der vandt kontrakten, klagede til ”Voldgiftsretten for offentlige indkøb”, kravet, fordi de havde tænkt sig at få arbejdet lavet hos en underleverandør i Polen.

(...)

Subscribe to RSS - social dumping