You are here

anbringelse

Den kommunale fjernelse af børn

Sverigesmodellen på 20 procent af børneområdet med flere socialrådgivere sparede Herning kr. 4,4 millioner over 2 år

DR P1 Orientering den 15. maj 2015:

"For et par år siden stod Herning kommune til at skulle spare på socialområdet. Men i stedet for at fyre medarbejdere ansatte kommunen, efter svensk model, dobbelt så mange socialrådgivere til at tage sig af kommunens svageste børn og familier. Det har vist sig at være en model, der kan betale sig."

Indslag af: Karen Sigrid Jacobsen.

Hør indslaget her (Åbner i nyt vindue):

2 Venstre ledede kommune får hård kritik af sagsbehandling i børnesager

Først var der Esbjerg kommune:

En netop udsendt rapport fra Ankestyrelsen slår fast, at 33 sager ud af 100 af de mest komplekse sager med udsatte børn og unge i Esbjerg Kommune indeholder stærkt kritiske forhold, og 44 sager vurderes som kritiske.

Alle de 77 sager, som rapporten kendetegner som kritiske, gennemgås nu detaljeret igen.

Borgmesteren er Johnny Søtrup fra Venstre.

Rambøll rapport om Ankestyrelsen dannede forkert baggrund for kommuneaftalen 2012

DR P1 Orientering den 29. juni 2011:

Hvis en kommune beslutter sig for at spare penge på det sociale område ved f.eks. slet ikke længere at anbringe børn over 15 år udenfor hjemmet - så er det i strid med den lovgivning, Folketinget har vedtaget.

Ankestyrelse: Ulovligt at kommuner omplacerer anbragte børn

Flere af landets kommuner tager problem-børn ud af sociale opholdssteder og placerer dem i billigere tilbud. Men det er ulovligt, lyder det nu fra Ankestyrelsen,

En rundspørge lavet af DR Nyheder tidligere på året viste, at hver tredje kommune sparer på anbringelser af børn og unge.

En af de mest anvendte besparelsesmetoder i kommunerne går ud på at omplacere børn og unge, der er anbragt på socialpædagogiske opholdssteder.

Sider

Subscribe to RSS - anbringelse