You are here

Claus Hjort Frederiksen så stort på Grundloven og satte beskæftigelsesforsøg igang med sygemeldte i strid med loven

DR P1 Orientering d. 9. marts 2009:

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen skal standse sit forsøg med aktivering af mennesker, der er sygemeldt fra deres arbejde. Og de forsøgspersoner, der har fået standset udbetalingen af sygedagpenge skal have tilbagebetalt de penge, der er taget fra dem på grund af forsøget.

Det kræver et flertal i Folketinget nu, efter Orientering i torsdags kunne fortælle, at beskæfigelsesminister Claus Hjort Frederiksen - uden at spørge den lovgivende forsamling - har sat gang i et forsøg, der fratager syge mennesker, den ret til sygedagpenge, de ellers har ifølge loven.

Demokratisk kontrol tilsidesat
Dermed har ministeren reelt ophævet magtens tredeling og tilsidesat den demokratiske kontrol med området. Det slog professor i socialret, Kirsten Ketscher, fast her i programmet.

Og hun får nu opbakning af et flertal af folketingets partier, der ikke mener, de har givet ministeren lov til at gennemføre den form for forsøg.

Skrevet af: Marlene Kønig/Jesper Tynell

Hør mere på:
Beskæftigelsesforsøg med sygemeldte skal standses (DR Online)

Se også denne artikel, som har flere links til artikler om det ulovlige forsøg med de sygemeldte:
Beskæftigelsesforsøg med sygemeldte skal standses (DR Online) (kl. 15:53)


Det er ikke første gang, at der under Claus Hjort Frederiksens åsyn er lavet forsøg på at udvide Folketingets vedtagne love til andre områder. Det skete også i 2007 med 300 timers reglen, hvor kommunerne igennem en skriftlig vejledning blev tvungent til at administrere i strid med loven. Claus Hjort Frederiksen udvidede de berørte til også at omhandle kontanthjælpsmodtagere med ægtefæller i ordinært arbejde. Resultatet var, at folk ulovligt fik frataget sig et eksistensgrundlag.

Kort fortalt skal gifte kontanthjælpsmodtagere have 300 timers ustøttet arbejde inden for 2 år ellers mister den ene hele kontanthjælpen !

Det var også dengang Jesper Tynell, som gravede den sag frem. Her er det, jeg har fanget:

300 timers reglen blev administreret i strid med loven (7. august 2008)

Claus Hjort misforstod sin egen lov om 300 timers reglen (25. januar 2008)

Claus Hjort vil ikke følge beskæftigelsesankenævnet (11. oktober 2007)

Claus Hjort Frederiksen bruger 300-timers-reglen forkert (9. oktober 2007)

Minister går ind i kontanthjælpsdebat om 300 timers reglens fortolkning (6. september 2007)

Her forsøger en jurist fra beskæftigelsesnævnet i Århus kommune at argumentere for det absurde  i, at betragte en fuldt selvforsørgende med ordinært arbejde som teknisk set at være kontanthjælpsmodtager:
å kontanthjælp trods fuldtids-arbejde
(30. august 2007)

Denne afdækkede for første gang hele den ulovlige administration af 300 timers reglen:
Jurister utilfredse med vejledning fra ministerium (28. august 2007)

Det fik ingen konsekvens for Claus Hjort Frederiksen, at administrere i strid med loven. 300 timers reglen bliver skærpet til en 450 timers reglen, som ventes vedtaget i Folketinget inden sommerferien. Den kommer også til at omfatte ægtepar, hvor den ene har arbejde. Altså nøjagtig det, som beskæftigelsesministeren forsøgte at tvinge ulovligt igennem.

En undersøgelse fra maj 2008 viste, at 90 % af de berørte som mistede den enes kontanthjælp efter 2 år uden de 300 timers ustøttet arbejde var indvandrere !

Iøvrigt tror jeg heller ikke, at dette grove brud på Grundlovens opdeling i den lovgivnende, dømmende eller udøvende magt for nogen som helst konsekvens for beskæftigelsesministeren. Han fører jo DFs kamp imod indvandrere med den hårdeste sanktion en familie kan få. Nemlig at miste den enes indtægt.

I disse krisetider vil det bliver sværere for ægtefæller på kontanthjælp at opnå de ekstra 150 timer i løbet af 2 år. Resultatet kan blive udsættelse fra boligen og risiko for, at børnene bliver de rigtigt store tabere. Forestil dig et barn, som skal forsøge at lave lektier imens fogeden banker på for at smide familien ud af deres bolig ! Men det skaber en negativ social fødekæde, som giver ekstraarbejde til sagsbehandlere, pædagoger, sundhedsvæsenet og i allerværste fald politiet. Det kommer med andre ord til at holde gang i hjulene... :/

Fogh, Claus Hjort, de konservative og Dansk Folkeantiparti gør noget ved fattigdommen.

De skaber den !

At det går ud over indvandrere er ikke en uigennemtænkt ulempe. Det er mere en velkalkuleret og gennemtænkt strategi for at gøre Danmark så uattraktivt at være i for indvandrere som muligt.

Kontanthjælpen var tidligere det nederste sociale sikkerhedsnet i velfærdsstaten. Fogh har definitivt ændret på det forhold.

Nu findes der ikke noget sikkerhedsnet for folk med en anden hudfarve.

Det er realiteten og det er diskrimination !