You are here

Regeringen vil have en 450-timers regel

DR P1 Orientering d. 3. februar 2009:

Ordet '300-timers-reglen' er lige så småt begyndt at blive en del af det danske ordforåd. Vi kan godt allerede nu forberede os på, at det fremover kommer til at hedde '450-timers-reglen'.

Regeringen har fremsat et lovforslag, der skal stramme reglerne, så ægtepar fremover skal dokumentere, at de hver især haft, ikke 300, men mindst 450 timers almindeligt lønnet arbejde inden for de sidste to år. Ellers smækkes kassen i og der bliver lukket for kontanthjælpen.

Indtil nu har loven kun omfattet ægtepar, hvor både mand og kone begge modtager kontanthjælp.

Det slog Ankestyrelsen fast i januar 2008, efter vi her i Orientering havde påvist, at Beskæftigelsesministeriet udenom Folketinget havde bedt kommunerne om også at standse hjælpen til ægtepar, hvor enten manden eller konen allerede var i arbejde.

Siden har kommunerne måtte tilbagebetale kontanthjælp til de familier, der ulovligt fik lukket for pengene.

Her strammer det nye lovforslag nu op. Fremover skal arbejdsløse kunne miste retten til at modtage kontanthjælp, hvad enten deres ægtefælle også modtager hjælp eller ej.

Den hidtil ulovlige praksis med at standse for udbetalingerne, skal altså fremover gøres lovlig. Disse bestræbelser på at udvide reglen til at gælde flere mennesker, får nu Ankestyrelsen til at stille spørgsmålstegn ved, om der er endnu flere, der uretmæssigt har fået og vil få standset udbetalingen af hjælp.

af Jesper Tynell

Hør mere på:
Regeringen vil have en 450-timers regel (DR Online)

Det fik ingen konsekvens for den ansvarlige beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen, at der var blevet udstedt en lovstridig vejledning til kommunerne om stop for kontanthjælp. En kontanthjælp som i princippet skulle udgøre det nederste sociale sikkerhedsnet.

Og her er Dansk Folkeantipartis reelle sociale profil. Der er ingen kære mor, når det gælder etniske minoriteter. For 300 timers reglen er de ramte for for 90% vedkommende etniske minoriteter (Eller på godt gammelt dansk. De har den forkerte hudfarve). Reelt set er det økonomisk apartheid med det formål, at skræmme nye asylansøgere i at søge til Danmark.

Det samme er gældende for "starthjælpen", hvor en undersøgelse fra november 2007 også viste at 94% af de berørte er flygtninge/indvandere. Starthjælpen udgør omkring 64 % af kontanthjælpen for tilsvarende aldersgruppe, men udgifterne til husleje, mad osv. er de samme som for dem på kontanthjælp.

Det hele sker under dække af, at "det skal kunne betale sig at arbejde"...

Fogh gør noget ved fattigdommen. Han skaber den !