You are here

Claus Hjort vil ikke følge beskæftigelsesankenævnet

DR P1 Orientering d. 11. oktober 2007:

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen melder nu ud, at han ikke vil rette ind efter beskæftigelsesankenævnets afgørelse, der slår fast, at ministeren har brugt 300-timers-reglen ulovligt.

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen står fast og vil ikke rette ind efter det beskæftigelsesankenævn, der har kendt ministeriets brug af den såkaldte 300-timers-regel for ulovlig.

Ministerens jurister mener nemlig, at ankenævnets afgørelse er forkert og at Claus Hjort Frederiksen derfor ikke har handlet uden mandat fra Folketinget ved at bede kommunerne om at standse udbetalingen af kontanthjælp til langt flere familier, end lovgivningen giver mulighed for.

Beskæftigelsesministeren skriver nu til Orientering, at han håber, at sagen kan blive prøvet én gang til, hvis Århus Kommune anker afgørelsen til Ankestyrelsen.

Dermed løber han fra et løfte, han har givet Folketinget om at følge nævnets afgørelse. Men spørgsmålet er, om det ikke er det eneste rigtige at gøre? Medvirkende: lektor i socialret ved Aalborg Universitet, Nina von Hielmcrone.

Af Jesper Tynell

Hør mere på:

Claus Hjort vil ikke følge beskæftigelsesankenævnet (DR Online)

Kommentarer

Jeg kunne godt tænke mig at Claus Hjort Frederiksen vil kommentere at 59 arbejdsløse musiker skal ud og søge fuldtidsjob.

Min mand er selskabsmusiker og han får dækket noget af sin løn af sin fagforening når der ikke er nogen job.
For det første er stop af rygning der har gjort at folk ikke vil have deres fest på kroer eller andre steder fordi folk så ikke må ryge mere, derfor er der nedgang i musikjobs.
Som skrevet ovenfor er min mand 59 år og 2 måneder og han vil gå på efterløn når han bliver 60 år, han er træt at af blive kontrolleret hele tiden af fagforeningen.
Men nej nej han skal skam ud og arbejde fuldtids, og han skal da ikke gå på efterløn når han bliver 60 år, hvorfor skulle han da det.
Det er det han får af vide af jobcentret og fagforeningen, de fortæller at det har de fået af vide af ministeren, de skal sørge for at alle får et arbejde, så er det ligemeget om man fortæller at man vil gå på efterløn når man bliver 60 år.
Min mand skal skaffe 25 job som han har søgt når han kommer til møde med fagforeningen, de vil ikke tro på at han ikke får noget job når han er 59 år og har været musiker hele livet.
Virksomhederne vil ikke have folk der bliver 60 år og som skal på efterløn.
Skal min mand miste sin understøttelse hvis han ikke finder nogen arbejdsgiver?

Tag dog de unge giv dem en uddannelse og lad de "gamle" på 59-60 år være.

Mange hilsner
en kone til en snart psykisk syg mand.
For det er det i får ud af det. Det ender med at han må sygemelde sig og så kan han heller ikke spille musik.

Ja, det er grotesk, når din mand gerne vil på efterløn.

Det skal han holde fast i. Der er ingen grund til, at han skal stille fagforening tilfreds på det område. Desværre er der nu en situation, hvor der er mangel på arbejdskraft. Det får Claus Hjort Frederiksen til at presse på for, at sende de over 50 årige i jobs.

Men f.eks. kan jeg henvise jer til det-graaguld.dk, hvor din mand forhåbentligt er så heldig at finde sig et job.

Jeg krydser fingre for, at det lykkedes for din mand at finde sig et job i de 8 måneder det drejer sig om.

Udover at de jobsøgende må være fleksible, så skal arbejdsgiverne også til at være det. Det må jo gå begge veje, ikke sandt ?

Ellers kan din mand evt. finder sig et kursus eller 2 i edb-behandling så længe. Det må da kunne lade sig gøre. Jeg har ladet mig fortælle, at man har som dagpengemodtager har ret til 6 ugers betalt kursus. Og hvorfor ikke benytte tiden frem imod efterlønnen til noget konstruktivt. Så går tiden da med det.

Spred Glæde...trods alt :/
& Glædelig Jul <:)

FlemmingLeer


"Enhver lov, som opløfter den menneskelige personlighed er retfærdig.
Enhver lov, som fornedrer den menneskelige personlighed er uretfærdig."
Martin Luther King, jr. Fra Letter from Birmingham jail.