You are here

magtens tredeling (GRL §3)

Opdeling i lovgivende, dømmende og udøvende magt

FE kan overvåge al kommunikation uden dommerkendelse & udlevere det til PET

DR P1 Orientering den 27. december 2012:

Mens Politiets Efterretningstjenste altid skal indhente en dommerkendelse inden den må aflytte borgernes telefoner, computere og e-mails - så har Forsvarets Efterretningstjeneste siden 2006 i al ubemærkethed måtte medtage disse oplysninger uden retskendelse.

Hvornår det kan lade sig gøre i praksis og hvordan Forsvarets nye Center for Cybersikkerhed også kan gøre brug af disse lytte-muligheder uden retskendelse ser vi nærmere på.

Jesper Tynell har nærlæst reglerne for FE's indhentning og brug af oplysninger om danske statsborgere. Og han har opdaget en smutvej, der ikke tidligere har været omtalt i pressen. Og det taler han her med tidligere opreativ leder i PET Hans Jørgen Bonnichsen om.

Aalborg: Ombudsmandens afgørelse i klagesag over Nordjyllands Politis ageren som administrativ domstol

Jeg opdagede, at jeg ikke har fået lagt Folketingets Ombudsmands & Statsadvokaten for Nord- & Østjyllands afgørelse om min klage om Nordjyllands Politi ageren som administrativ domstol online. Det var i forbindelse med min anmeldelse af ulovlig tv-overvågning på Skallerupvejens boligforening i Aalborg fra den 14. februar 2009.

Der var engang en retsstat af Eva Smith

Lissabontraktaten skal prøves ved domstolene

Idag gav Højesteret de 35 sagsøgere & det ukendte antal støttesagsøgere (inkl. mig) ret i, at de har en retlig interesse i at få undersøgt om Lissabontraktaten skulle have været sendt ud til folkeafstemning før dens ikrafttrædelse d. 9. december 2009.

Det handler om at få undersøgt om der med Lissabonsagen blev overgivet suverænitet eller beslutninger fra Folketinget til EUs institutioner.

Sider

Subscribe to RSS - magtens tredeling (GRL §3)