You are here

Starthjælp skaber etnisk proletariat

Amnesty International har netop offentliggjort en rapport, der viser, at starthjælpen især rammer etniske minoriteter – 94 procent af starthjælpsmodtagere er indvandrere og flygtninge. Dansk Socialrådgiverforening har længe peget på starthjælpens alvorlige konsekvenser.

”Konsekvenserne af den fattigdom, starthjælpen afføder, er skræmmende. En almindelig kontanthjælp for en familie på to voksne, et barn eller flere udgør knap 24.000 kroner om måneden. Det beløb er fastsat ud fra en vurdering af, hvad man som absolut minimum kan klare sig for.

En tilsvarende familie på starthjælp får knap 12.000 om måneden, og det er helt grotesk, for mælk, kartofler og flyverdragter koster jo det samme. Vi ved fra undersøgelser, at et stigende antal mennesker på nedsatte ydelser, blandt andre starthjælpsmodtagere, bliver sat på gaden, fordi de ikke kan betale deres husleje. 22 procent af disse udsættelser rammer borgere med anden etnisk baggrund” siger Bettina Post, næstformand i Dansk Socialrådgiverforening.

Læs mere i denne pressemeddelelse fra:
Dansk Socialrådgiverforening