You are here

DAMD databasen

DAK-Es & Region Syddanmarks ulovlige database, der siden 2008 har indsamlet oplysninger automatisk hos den praktiserende læge fra alle patienter.

DAMD står for Dansk AlmenMedicinsk Database. Region Syddanmark er dataansvarlig for databasen. Kun oplysninger om KOL, diabetes, hjertesvigt og depression må lovligt indsamles.

99 procent af samtlige praktiserende læger har været med i DAMD databasen

SIND Vejle skrev den 18. februar 2015:

"Flemming Leer Jakobsen fra SIND Vejle har fået svar på en begæring om aktindsigt om antallet af tilsluttede praktiserende læger den 19. januar 2015.

Svaret fortæller at 99 procent af samtlige praktiserende læger ulovligt har delt helbredsoplysninger med DAMD-databasen. Det er alt fra oplysninger om samtlige registrede symptomer & diagnoser til email adressen.

Samtidigt har Region Syddanmark i pressen fortalt, at DAMD-databasen bliver slettet.

PLO: Lægeforeningen vil have slettet beviserne i DAMD-databasen tirsdag den 24. marts 2015

Lægeforeningen (PLO) rettede i fredags henvendelse til Kulturminister Marianne Jelved med argumentation om at få slettet alle de ulovlige persondata i DAMD-databasen.

Region Syddanmark bliver bestormet: Bekymrede borgere vil slettes fra database

"Region Syddanmark bliver bestormet med henvendelser fra folk, som vil have slettet deres oplysninger i Dansk Almen Medicinsk Database.

Mange danskere vil have slettet fortrolige helbredsoplysninger om eksempelvis angstanfald og potensproblemer, som står i Dansk Almen Medicinsk Database - også kendt som DAMD.

Oplysningerne er igennem en årrække ulovligt blevet indsamlet fra patientjournaler hos de praktiserende læger over hele landet."

Marianne Jelved stopper udlevering af DAMD-databasen til Rigsarkivet

DR Orientering den 22. december 2014:

Den såkaldte DAMD-database blev for et par måneder siden lukket ned, efter vi her i Orientering på P1 sammen med DR Nyheder kunne afsløre, at databasen i 7 år ulovligt har indsamlet alle diagnosekoder for de patienter, der har været på besøg hos deres praktiserende læge.

Sider

Subscribe to RSS - DAMD databasen