You are here

PLO: Tidligere lægeformand Henrik Dibbern påtager sig ansvar for den ulovlige DAMD-database

DR P1 Orientering den 14. oktober 2014:

De praktiserende lægers organisation (PLO) blev allerede i 2006 advaret om, at det ville være ulovligt at indsamle data om alle danskere, der går til deres praktiserende læge.

En advarsel, der blev gentaget i en mail til lægernes formand Henrik Dibbern igen i 2012. Men han fulgte ikke op på sagen, og det beklager han nu, efter Orientering på det seneste har afdækket den ulovlige dataindsamling om borgernes mest intime oplysninger:

"Det var mit ansvar som formand at følge op, når der var nogen, der fortalte, at der var problemer med lovligheden af de data og de personlige oplysninger, der lå i databasen." Hvorfor det alligevel ikke skete, løfter han sløret for i dagens Orientering. Medvirkende: Henrik Dibbern, tidl formand, PLO.

Indslag af Jesper Tynell

Hør det her (åbner i nyt vindue):

/ Tidl. lægeformand: Ulovlig database er mit ansvar (DR Online)

(14. oktober 2014)

Via
[/ DR P1 Orientering den 14. oktober 2014 (DR Online)]

Henrik Dibbern mener i indslaget at de ulovlige indsamlede & videreformidlede data skal slettes.

Det mener jeg ikke, at de skal før end at der er udover Henrik Dibbern er placeret ansvar hos både Henrik Dibbern & Region Syddanmark som dataansvarlig for den ulovlige registrering. Samt ikke mindst placeret et eventuelt politisk ansvar hos Region Syddanmark. (Læs Carl Holst).

Det kan dog bekymre mig at han går så markant ud & påtager sig et ansvar. Jeg håber ikke, at det skyldes at Henrik Dibbern mener at sagen allerede er forældet eller at der ligger noget andet bag.

Spred straf !

FlemmingLeer
Denmarkonline.dk