You are here

Egypten: Militærkup er altid uacceptabelt

Efter militærkuppet i Egypten den 3. juli 2013 afsatte den valgte præsident Mohammed Mursi var der en såkaldt ekspert citeret for, at det var "et demokratisk kup" !

/ Ekspert: Afsættelse af Mursi er et demokratisk kup (DR Online) (4. juli 2013)

Vedkommende hedder Henrik Thune seniorforsker ved Norsk Utenrikspolitisk Institut (Nupi).

Det er ren 1984 nysprog fra George Orwell !

Et militærkup kan aldrig have nogen som helst form for demokratisk legitimitet. At omskrive et i udgangspunktet anti-demokratisk tiltag som trædesten for demokrati er mildt sagt langt ude. Militær skal være underlagt demokratisk kontrol & styring for at have nogen som helst form for berettigelse.

Det er det enkelte lands befolkning, som ved valg bestemmer deres eget lands udvikling. Vi skal ikke komme med en eller anden facitliste for, hvem der bliver valgt til at styre et lands udvikling. Så er det ikke demokrati. Vi skal ikke fortælle, hvem vi kan acceptere som valgte i Egypten. Der er selvfølgelig visse grundprincipper, som skal være på plads såsom frie & hemmelige valg, ytringsfrihed, pressefrihed & retten til privatliv - uden konstant overvågning.

Men derfra & så direkte omskrive et udemokratisk militærkup til at være et demokratisk kup. Det er simpelthen for langt ude & skal ingenlunde accepteres.

Militærkup hvorsomhelst er en trussel mod demokratiet allevegne.

Skrid tilbage til middelalderen med det fuldstændige uacceptable mangel på demokratisk sindelag.

Spred demokrati

FlemmingLeer
Denmarkonline.dk