You are here

Statskassen får igen ekstra pensionsskat fra PAL-afgift på Kr. 45 Mia. i 2012

Staten har i år udsigt til rekordindtægter fra skatten på pensionsafkast. Finansministeriet har siden 2004 samlet undervurderet pensionsafkastskatten med mere end 150 mia. kr.

PAL-indtægterne ventes ifølge Finansministeriet i år at sætte rekord med godt 43 mia. kr., hvilket er knap 38 mia. kr. mere, end ministeriet tidligere budgetterede med i Finansloven for 2012.

Men finansminister Bjarne Corydon (A) afviser, at pensionsskatten skal lempes igen. Han peger samtidig på, at PAL-skatten er en af de sværeste indtægter at forudsige.

»Der er få ting, der laver så store udsving som aktiekurserne og forskellige finansielle instrumenter. Samtidig er det afkastet af en meget stor formue, der beskattes,« siger ministeren

/ Staten spinder guld på pensioner (Epn.dk) (4. december 2012)

Tåbeligt.

Men sker der mindre reformer nu så ?

Næh, de fortsætter sgu med nedbrydningen af velfærden herhjemme.

Det er jo lidt underligt at ekstraordinære indtægter siden 2004 på Kr. 150 Mia. ikke afsætter sig spor.

Men måske er det fordi, at VKO under Anders Fogh Rasmussen lavede gigantiske skatteåreladning på Kr. 257 Mia. til især boligejere via skattestoppet & skattelettelser finansieret af blandt de ekstra PAL-afgfter ?

Mon ikke.

De mere kloge narrer de mindre kloge.

Hvis tanken om, at penge er bedst i den enkelte borgers lommer.

Hvorfor ser vi så ikke flere arbejdspladser ?

/ Skattestoppet & skattelettelser har tømt skattekassen for Kr. 257 Mia. fra 2002 - 2010 (Denmarkonline.dk) (9. maj 2012)

Den sidste skattelettelse kommer i 2014 på Kr. 1,7 Mia. til topskatteydere. Mere end rigeligt til at at hjælpe de dapgengeramte.

Men lad være med at fortælle det til nogen, ikke ?

Nogle kunne blive ret så gale i skalden af det.