You are here

Afghanistan: FBI mener ikke at Osama bin Laden stod bag 11. september 2001 angrebene

Stod Osama bin Laden bag angrebene ?

Det mener FBI ikke, at han gør.

11. september 2001 angrebene står ikke på FBIs mest eftersøgte liste grundet manglende beviser !

"Årsagen til at 11. september 2001 ikke er nævnt på Osama bin Ladens mest eftersøgte side er, fordi FBI ikke har nogle uangribelige beviser som forbinder bin Laden til 11. september 2001", Rex Tomb FBI public affairs unit. (Milli Gazette, 11. juni 2006)

Se FBIs side om Osama bin Laden (FBI.gov)

Det står stadigvæk ikke nævnt her 9 år efter.

Kommentarer

Det er ikke helt korrekt Flemming Leer,

På FBIs side som du henviser til står der følgende:

"The Rewards For Justice Program, United States Department of State, is offering a reward of up to $25 million for information leading directly to the apprehension or conviction of Usama Bin Laden. An additional $2 million is being offered through a program developed and funded by the Airline Pilots Association and the Air Transport Association."

FBI henviser altså til Rewards for Justice programmet, som er dem der reelt udlover dusøren. På deres side står der følgende under Osama Bin Laden:

"Usama bin Ladin is wanted in connection with the September 11, 2001 attacks on the World Trade Center and the Pentagon and for the August 7, 1998 bombings of the United States Embassies in Dar es Salaam, Tanzania and Nairobi, Kenya."

Osama Bin Laden er altså helt tydeligt eftersøgt af det amerikanske retsvæsen for lige præcis 11. september.

På FBIs hjemmeside bliver kun de ting, som har været for en dommer, opstillet som grundlag (OBLs sag var for en dommer i 1998 i New York). Dette gælder alle, også for alle andre eftersøgte, dette er ikke ensbetydende med at FBI ikke også vil retsforfølge de eftersøgte for senere forbrydelser, tvært imod.

Han er hverken mere eller mindre eftersøgt, uanset hvad der står som begrundelse, så der er ikke synderligt brug for at alle efterfølgende forbrydelser også skal forbi en dommer, før manden er anholdt. Det ville være spild af ressourcer og svare til at kræve en mand dømt til døden to gange, eftersom effekten af den første henrettelse fint dækker over begge.

Grundlæggende håber jeg at vi kan blive enige om, at når manden er efterlyst og at denne efterlysning har været for en dommer, så er det retssystemet der skal afgøre om han er skyldig eller ikke skyldig og ikke hverken dig, mig, eller for den sags skyld politiet, som her i form af FBI.

Osama Bin Laden er desuden eftersøgt af flere andre lande, inkl. et muslimsk land.

Mvh John

Hej John,

Tak for din kommentar.

Men hvad så med / Ayman al-Zawahiri (Rewardsforjustice.net), som angiveligt er nummer 2 hos Al Qaeda ?

Der står 11. september 2001 angrebene slet ikke nævnt.

Hvorfor det ?

Din argumentation halter lidt i mine øjne.

& du ser helt væk fra udtalelsen fra 2006 fra FBI talsmanden.

At du abonnerer på den officielle konspirationsteori er jo din sag.

Jeg tror bare ikke på, at man i en hule kan igangsætte et terror angreb på et andet land.

Men siden du er igang.

Hvorfor faldt WTC / bygning 7 ?

Der var 2 fly i New York d. 11. september 2001, men 3 højhuse der faldt sammen i tæt på frit falds hastighed.

Med venlig hilsen

FlemmingLeer

Pointen fik du vist ikke fat i, med hensyn til efterlysningerne.

Pointen er, at de begge er eftersøgt og de bliver hverken mere eller mindre eftersøgt af, om alle deres forbrydelser står listet, det være sig USS Cole, 11. september eller tasketyveri i det lokale supermarked. Når de først er efterlyst engang og det gælder også almindelige kriminelle i USA, så er det den der er gældende, uanset om de efterfølgende begår ny kriminalitet. Det der dog kan ske, og som skete i Osama Bin Ladens tilfælde, er at de rykker op på listen over eftersøgte og dusøren bliver hævet.

Specifikt for Osama Bin Laden, er 11. september nævnt, hvilket var det din påstand gik på at han ikke var. Ellers syntes jeg du kryber lidt uden om, for er du ikke enig i, at når man lovformeligt er blevet efterlyst, så skal skyldsmålet udelukkende afgøres i retten og hverken af dig, mig eller for den sags skyld FBI? Al-Zawahiri var også eftersøgt før 11. september.

Rex Tombs udtalelser skal ses i det lys, FBI kan kun mistænke, de kan ikke dømme nogen skyldig, så det falder stadig tilbage på, at det er domstolene der skal afgøre skylden og manden er som sagt efterlyst og har været det i 12 år nu.

Med hensyn til hule teorien, så ser jeg det egentligt list som en falsk præmis, for hvorfor skulle han overhovedet opholde sig i en hule op til 11. september?! Han kunne jo netop bevæge sig frit omkring i Afghanistan inden 11. september og uanset hvad du så har af fordomme om Afghanistan, så er det altså ikke et land hvor ret mange bor i huler, hverken nu eller før 11. september. Derudover så udviser du jo egentlig en gennemgribende uvidenhed om, hvordan en terrorcelle organisation er opbygget og opererer. Osama Bin Laden har faktisk ikke skullet gøre meget andet, end at samle trådende (strategisk), mens de enkelte celler har stået for planlægningen (taktisk). Den specifikke taktiske planlægning lader f.eks. til for en dels vedkomne, at være foregået i blandt andet Tyskland.

Med hensyn til årsagen til kollaps, så siger den officielle forklaring ikke, at det er flyene der er den direkte årsag til et eneste kollaps den 11. september, så det er sådan set irrelevant og igen en forkert præmis, hvor mange fly der var skyld i, at ALLE 7 bygninger i WTC komplekset, plus et par andre i område, den 11. september blev totalt ødelagt. Jeg har endnu ikke set noget der skulle anfægte den officielle forklaring fra NIST, med du skal være hjertens velkommen til at fortælle, hvor NIST går fejl i deres rapport.

Til sidst vil jeg lige tilføje, at det hjælper sådan set ikke at du opfinder betydninger af ord, for at retfærdiggøre din sag. Ordet ”konspirationsteori” dækker ikke over officielle forklaringer, heller ikke selv om officielle forklaringer og teorier, antyder at det skulle være konspirationer der står bag.

Mvh John

Jow, John.

Pointen fangede jeg såmænd godt nok.

Men når der ikke er "uangribelige beviser" fra FBI, hvordan kan så anklage nogen for deres medansvar for noget ?

& det var netop min oprindelige pointe. Nemlig at FBI ikke har beviser imod Osama bin Laden.

Du benytter det amerikanske udenrigsministeriums program som grundlag for at retfærdiggøre sammenkædningen med al-Qaeda & 11. september 2001. Det er fint nok med mig. Men jeg tror bare ikke på det.

Så enige bliver vi aldrig.

Hvordan kan det iøvrigt være, at bygning 7s sammenstyrtning slet ikke blev nævnt i den "officielle" 11. september kommissionsrapport ?

Det er fusk.

Fortsat god dag :)

FBI kan principielt heller ikke anklage nogen, det er anklagemyndigheden der står for den del. FBI kan som sagt kun mistænke og efterfølgende fremlægge deres beviser for anklagemyndigheden. Det Rex Tomb svare på er, hvorfor Osama Bin Laden ikke er blevet indicted (anklaget), hvilket skyldes at FBI ikke har fremlagt nogen beviser for anklagemyndigheden, hvilket igen skyldes, at der absolut intet behov er for, at FBI fremlægger deres beviser på nuværende tidspunkt. Osama Bin Laden er, med dommen fra 1998, allerede fuldt ud er så efterlyst som det overhovedet kan lade sig gøre. Igen, det er helt normal procedure og gælder alle kriminelle, når det amerikanske retssystem efterlyser mennesker, alt andet ville også være spild af ressourcer.

Osama Bin Landen har side 1998 været eftersøgt for omfattende terrorisme med amerikanere som ofre, han kan simpelthen ikke blive mere efterlyst. Jeg vil nu prøve en sidste gang, Flemming Leer, er du ikke enig i, at det alene er domstolene der skal afgøre skyld og ikke hverken dig, mig eller for den sags skyld politiet og dermed FBI? Jeg skulle mene at det er et rimeligt let spørgsmål, jeg nu for tredje gang fremsætter.

FBI er ganske klar i deres tale, når det kommer til hvem de mistænker, se blandt andet deres officielle rapport om terrorisme i 2000/2001:

http://www.fbi.gov/stats-services/publications/terror/terrorism-2000-2001

Om de så har ret og har beviserne i orden er noget domstolen skal afgøre, for det er lige præcis her at beviserne skal fremlægges og ikke i offentligheden, før manden overhovedet er fanget. Er det noget du er uenig i?

Hvorfor skulle bygning 7 være nævnt i 9/11 kommissions rapporten? Det forekommer mig at du ikke har læst 9/11 kommissions rapporten og at du derfor heller ikke aner, hvad der var kommissionens formål, så tillad mig at udvide spørgsmålet. Hvad var kommissionens opgave (er beskrevet på de allerførste sider) og hvor fraviger de fra dette formål med deres udeladelse af bygning 7?

wow i skændtes meget take a chill pill altså