You are here

Rygere fravælges som kærester af ikke-rygere

Den trykte udgave af MetroXpress den 1. september 2009 skrev at på datingsiden Elitedaters.dk har 86 % fravalgt rygere som kærestemateriale i deres søgekriterier. Samme tendens gør sig gældende i en undersøgelse foretaget af MetroXpress.dk af 200 brugere på Dating.dk, hvor 35 % er mindre tolerante over for rygere end for 2 år siden.

Tendensen ses også blandt festrygere, hvor en udtaler til MetroXpress at hun ikke vil være kærester med en ryger hvis lejligheden stinker af røg. Men rygere har lugtet tendensen. Rygere undgår så vidt muligt at ryge på det første stævnemøde for at øge chancerne for at få en kæreste.

Lommefilosoffen Henrik Byager udtaler til MetroXpress: "For få år siden var fyren med sin Marlboro Light & firhjulstrækker sej & trendy. Idag er han et hensynsløst kræftspredende miljøsvin".

Læs mere i den trykte udgave af MetroXpress den 1. september 2009

Måske sker fravalget også ud fra den tanke, at enlige gerne vil tilbringe resten af deres dage sammen med deres potentielle kæreste & undgå de smertelige konsekvenser af en for tidlig død.

Ud af alle rygere har halvdelen nemlig risiko for at dø.

Samtidigt er denne opgørelse vel nok også en øjenåbner for rygere. En kvindelig ryger, som jeg igår fortalte om undersøgelsen udtalte at "det måske var grunden til at hun ikke havde nogen kæreste".

Rygning er blevet yt & vil du have en partner må du enten droppe smøgerne eller finde dig en anden ryger at kappes om at nedbringe dine forventede leveår sammen med.

KOL eller rygerlunger har ramt 100.000 mennesker i Region Syddanmark alene. (Vejle Amt Folkeblad d. 19. august 2009)

En KOL-patient koster samfundet Kr. 80.000,- i udgifter om året, hvoraf kommunerne betaler 42 % (Region Syddanmark d. 25. november 2008)

4 ud af 10 rygere & eks-rygere kommer statistisk til at lide af rygerlunger. Halvdelen aner ikke, at de lider af det. Symptomerne er typisk hosten, hurtig forpusten & opkast af slim.

KOL koster samfundet Kr. 3 Mia. årligt. & resulterer i 40.000 indlæggelser om året. 3.500 om året dør af KOL - svarende til 10 dødsfald om dagen.

Netdoktor.dk har lanceret en kampagne på KOLkundskab.dk