DR P1 Orientering d. 30. januar 2009:
Vi lægger personlige oplysninger ud på Facebook, så alle har adgang til dem, og det offentlige samler informationer om os i centrale registre for at lette sagsbehandling eller overvåger os på gader og stræder eller på internettet så vi hurtigt kan blive fanget, hvis vi er i gang med at gøre noget ulovligt.
Og overvågning og centralregistrering af oplysninger kan være en stor hjælp, hvis man vil fange kriminelle eller sørge for en effektiv sagsbehandling. Men overvågning og registrering kan også tage overhånd og blive en belastning for borgerne. Det er ganske enkelt vores privatliv, der er i fare hævder forfatterne til en ny bog.
De vil gerne skabe større bevidsthed om, hvad den stigende overvågning betyder og give forslag til hvordan man kan sikre at overvågning og registrering ikke misbruges. Men er det overhovedet et problem for os, at vores privatliv ikke er hvad det har været? Er tiden i takt med den digitale udvikling, og de muligheder der giver for registrering, ikke løbet fra kravet om privatlivets fred?´
Medvirkende: Henning Mortensen fra DI ITEK og en af forfatterne til bogen "De overvågede" som er udkommet idag.
af Louise Puck
Hør mere på:
Forfatter advarer mod øget overvågning (DR Online)
- FlemmingLeer's blog
- Log in to post comments