You are here

euroforbehold

fælles møntforbehold

91 procent af Grækenlands gæld stammer fra europæiske storbankers lån

"220 mia. euro af de i alt 240 mia. i krisepakkerne er dog ikke gået til dovne og uvederhæftige grækere, men til at holde de mindst lige så uansvarlige private långivere skadefri med offentlige midler."

/ Er der en løsning for grækerne? (Information.dk) (11. februar 2015)

Via

EU kan stille krav om at nedbringe dansk betalingsoverskud med skattelettelser

- EU skal blande sig uden om størrelsen af den danske betalingsbalance, udtaler Lave K. Broch, som er en af spidskanidaterne for Folkebevægelsen mod EU i forbindelse med offentliggørelsen af sidste års rekordstore overskud på betalingsbalancen.

Overskuddet på den danske betalingsbalance blev sidste år rekordhøjt: 133,9 milliarder kroner - næsten 25 milliarder mere end året før. Det fremgår af nye tal fra Danmarks Statistisk.

Stort Nej-flertal til Euroen i Danmark - Chokdoktrinen i fuld flor

Dermed ville kun 16 procent af danskerne i dag være sikre på at stemme ja, mens 57,5 procent ville stemme nej.

Det giver nej-siden et forspring på 42 procentpoint til ja-siden, og det overrasker Danske Bank, som havde forventet et andet svar, fordi der ifølge banken er kommet mere ro på den europæiske gældskrise.

/ Danskere: Nej tak til euro (Folkebevaegelsen.dk) (25. september 2012)

ESM: Den tyske Forbundsdomstol sætter bundprop i tysk gældsforpligtigelse

Den tyske forfatningsdomstol godkendte tysk deltagelse i den Euro Stabilitetsmekanisme (ESM), men kræver at den tyske forbundsdag (parlamentet) skal godkende yderligere tysk gældsforpligtigelse udover de nuværende 190 Mia. Euro. Denne mekanisme skal være folkeretligt forpligtende enten ved en erklæring i forbindelse med underskriften på ESM eller ved et brev til samtlige medunderskrivere.

Sider

Subscribe to RSS - euroforbehold