You are here

konkurrencestat

Med undtagelse af Enhedslisten

Læserbrev af Flemming Leer Jakobsen i Vejle Amts Folkeblad den 12. juni 2015:

"Nogle gange kan der ved aftaler i pressen høres, at samtlige partier i Folketinget med undtagelse af Enhedslisten har indgået en politisk aftale.

Det Danmark du kender: Konkurrencestaten er her allerede

DR P1 Orientering den 9. januar 2015:

”Det Danmark du kender".

Socialdemokraternes nye slogan lægger op til det kommende valg, men hvis man tror, at det Danmark, man kender, er synonym med den traditionelle velfærdsstat, kan man godt tro om igen, siger professor Lars Bo Kaspersen fra Institut fra Statskundskab ved Københavns Universitet.

Konkurrencestaten er allerede en realitet.

Indslag af: Bjarke Hartmeyer Christiansen.

Ankestyrelsen har nedsat sagsbehandlingstiden i 2014 for klagesager bl.a. om dagpenge & handicappede

"Omkring 70.000 danskere har en sag i Ankestyrelsen i år. Styrelsen, der er landets øverste klageinstans, har længe været plaget af langsommelig sagsbehandling, men nu er der godt nyt til dem, der har klaget over for eksempel sygedagpenge, kontanthjælp eller en handicapydelse.

Styrelsen har nedbragt antallet af uafsluttede kommunale sager fra ca. 22.000 i starten af 2014 til ca. 12.000 her ved udgangen af 2014."

Staten har kr. 10 Mia. i overskud på arbejdsmarkeds overførselsindkomster hvert år

"Siden 1994 har alle i arbejde også betalt et særligt arbejdsmarkedsbidrag på otte procent af bruttolønnen - en fælles brugerbetaling, der går til at dække udgifterne til den såkaldt arbejdsmarkedsrelaterede forsørgelse - dagpenge, syge- og barselsdagpenge, efterløn, revalidering, fleksjob , aktivering - og fra 1998 også udgifterne til førtidspension."

Sider

Subscribe to RSS - konkurrencestat