You are here

Økonomisk teori

Om Økonomisk teori

Det Danmark du kender: Konkurrencestaten er her allerede

DR P1 Orientering den 9. januar 2015:

”Det Danmark du kender".

Socialdemokraternes nye slogan lægger op til det kommende valg, men hvis man tror, at det Danmark, man kender, er synonym med den traditionelle velfærdsstat, kan man godt tro om igen, siger professor Lars Bo Kaspersen fra Institut fra Statskundskab ved Københavns Universitet.

Konkurrencestaten er allerede en realitet.

Indslag af: Bjarke Hartmeyer Christiansen.

Stigende ulighed kan føre til revolution siger Jesper Jespersen, økonom

Videnskab.dk skrev den 5. juni 2014:

Hvis uligheden bliver ved med at stige, kan det føre til decideret revolution. Sådan lyder det fra professor i økonomi ved RUC, Jesper Jespersen, der advarer om, at stigende ulighed på et tidspunkt vil føre til sociale og politiske uroligheder. 

500.000 arbejdspladser er ikke afhængig af EUs indre marked

Det passer ikke når flere politikere & debattører fortæller, at 500.000 arbejdspladser er afhængig af Danmarks medlemsskab af EUs indre marked.

Det er blevet fremført af blandt andet Jeppe Kofod, Ulla Tørnes & Bendt Bendtsen.

Eksporten vil også være der, når vi engang forhåbentligt melder os ud af EU.

Vi dør ikke af sult.

Den økonomiske teori bag EUs nedskæringspolitik indeholdt en regnefejl

Det akademiske grundlag for hastig gældsreduktion – Europas valgte krisestyringsredskab – smuldrer. Endnu en markant analyse er blevet miskrediteret. ’Der er ikke megen videnskabelig opbakning til den nuværende strategi tilbage,’ siger eksperter. Men ingen forventer en kursændring i EU.

Alt skulle gøres for at undgå, at et lands gæld oversteg 90 procent i forhold til BNP, for derefter ville landets vækst styrtdykke, havde de to tidligere IMF-økonomer påvist i deres analyse fra 2010.

Sider

Subscribe to RSS - Økonomisk teori