You are here

EUs Six-pack

Six-packen er 6 direktiver & forordninger, som skal regulere den enkelte EU-landes finanslove i henhold til Euroens krav om maksimalt 60% offentlige bruttogæld af BNP & ikke mindst maksimale underskud på statens budget på 3%.

Den økonomiske teori bag EUs nedskæringspolitik indeholdt en regnefejl

Det akademiske grundlag for hastig gældsreduktion – Europas valgte krisestyringsredskab – smuldrer. Endnu en markant analyse er blevet miskrediteret. ’Der er ikke megen videnskabelig opbakning til den nuværende strategi tilbage,’ siger eksperter. Men ingen forventer en kursændring i EU.

Alt skulle gøres for at undgå, at et lands gæld oversteg 90 procent i forhold til BNP, for derefter ville landets vækst styrtdykke, havde de to tidligere IMF-økonomer påvist i deres analyse fra 2010.

Ikke råd til efterløn - men råd til at hjælpe Euroen med 40 Mia. kroner

Den nuværende regering ser ud til at gå med til at forringe efterlønnen med Kr. 15 Mia., fordi der er et flertal i Folketinget uden om regeringen for at indføre forringelserne.

Så jeg tabte da både mund & gjorde store øjne igår aftes, da jeg så nyheden om at Helle Thorning-Schmidt indirekte igennem Nationalbanken vil tilføre Kr. 40 Mia. til IMF. (Den Internationale Valutafond).

Eu-topmøde 9. december 2011: Six-pack forslagene får først effekt om 1 til 2 års tid

DR P1 Orientering den 1. december 2011:

Der er 10 dage tilbage til EU-topmødet den 9. december, og de 10 dage er skæbnesvangre for det europæiske samarbejde. Det er nemlig ifølge flere iagttagere absolut sidste chance hvis EU fortsat skal have et euro-samarbejde, som vi kender det i dag.

Orienterings EU-analytiker Lisbeth Kirk var i studiet og fortalte om bestræbelserne på at løse krisen.

Af Louise Puck og Marianne Skovlund.

Subscribe to RSS - EUs Six-pack