You are here

Se Saddam Husseins henrettelse ved hængning

Fildeling vs. censur - Godt nytår! -

Piratgruppen har gennem længere tid beskrevet hvordan dommen mod allofmp3.com er en del af den international kamp imod ytringsfriheden, når ytringsheden udfordrer stater og regeringer. Man skal dog være opmærksom på at ikke kun stater udøver censur. Også private virksomheder gør det, og i forbindelse med henrettelsen af Saddam Hussein har verdens medier besluttet ikke at vise selve henrettelsen.

 

Det kan der være gode grunde til, men det bør ikke være op til TV2-newz at beslutte, om vi som borgere skal have adgang til denne information. Nu har Mr.Alias fra Piratgruppens forum brudt censuren, og præsenteret et link til en optagelse af hele henrettelsen.

Optagelsen er både kornet og mørk, og det mest interssante er formentligt for de arabiskkyndige som kan oversætte de råb og udbrud der kommer idet Saddam Hussein falder fra skafottet.

Ikke destomindre er der tale om, at en international beslutning blandt alle betydende medier er brudt af et fildelingsnetværk, og derfor har optagelsen stor symbolsk betydning.

Kampen mod censur bliver stadigt vigtigere, og dermed illustrerer denne sag, det arbejde Piratgruppen har prioriteret de sidste 6 måneder:

I 2006 lancerede Piratgruppen iCopy-kampagnen. en kampagne som udelukkende kunne gennemføres fordi brugerne på forum bakkede massivt op om projektet. iCopy.dk har i skrivende stund haft mere end 20.000 besøg, og der er opsat klistermærker i mere end 60 byer.

Piratgruppen vil i det nye år forsøge at fastholde fokus på brugen af censur, og vi håber at forummets brugere vil bidrage på samme positive måde som ved iCopy-kampagnen.

Piratgruppen benytter også årsskiftet som lejlighed til at lancere en mindre redigering af vores layout, som vil få stor betydning for vores nyhedsformidling. Nu finder du mindre nyheder som kort nyt på forsiden, med link direkte til vores egne kilder. Samtidigt vil vores nyhedsredaktion fokusere på at producere baggrundsmateriale, så de personer der arbejder politisk med ophavsret har lettere adgang til relevante informationer.

Der vil løbende kommer ændringer i layoutet. Vi håber, at I vil tage godt imod dem.

På hele Piratgruppens vegne vil jeg gerne takke for et forrygende 2006. Tak for jeres støtte, jeres hjælp og fordi I er til. Jo flere pirater der kommer til, jo tættere kommer vi på en lovændring.

Med ønsket om et godt nytår til alle

/Piratcrewet

Se Saddams henrettelse her

Diskuter linket her

Besøg iCopy her

Via
[Piratgruppen.org]

Kommentarer