You are here

Mangel på respekt og mistillid

Det er mere den der med. at.. Det som er uhyggeligt med frygten. Det er at uden form og at den er uden genstand. Den er der bare. Og den bedste måde vi efter min vurdering kan komme denne nervøsitet - denne angst i forkøbet. Det er jo ved at tage ord som Suher bringer på banen alvorligt.

Jeg mener. Når muslimer her i landet siger, at de rent faktisk er istand til at kombinere det ene med det andet. Så er det da en ejendommelig virkelighed, at begynde at betvivle.

At begynde at så tvivl om det som unge mennesker siger de er, om de også er det. Jeg synes det er en uhyggelig mangel på respekt.

Og det er først og fremmest en uhyggelig mangel på evnen til at rumme den verden alle hyler op om,  regeringen inklusiv, (som, flj) skal globaliseres.

Jørgen Bæk Simonsen
islamekspert og lektor på Carsten Niebuhr-instituttet på Københavns Universitet.

49 minutter inde i debatten igår kom disse ord. Suher Othman er hende, som han referer til. Hun er med i Muslimer i Dialog, så vidt jeg lige kan finde ud af.

Se udsendelsen i Windows Media player / DR.dk Nyheder

Kommentarer

... blev faktisk kørt helt af banen i den optrukne situation mellem "os og dem", og imamerne og Demokratiske Muslimer. Ironisk, for selv om organisationen ikke er stor, så har den potentialet til at netop at favne den brede midtergruppe, som rummer 60-70% af muslimerne. Med moderate imamer som Fativ Alev og Abdul Wahid Pedersen på den ene side og demokratisk aktive som Asmaa Abdol-Hamid på den anden. Og ja, der findes også nogle uden slør - af hunkøn, altså ... ;)
vh CP

os & dem er en fiktiv opdeling efter min mening. At nogen søger at lave skillelinjer imellem dem og os på enten race, religion eller andre ting burde folk nu om dage kunne sætte sig ud over.

Grundlæggende er folks oprindelse ikke kendetegnende for om de er gode eller dårlige personer. Det handler jo om personlige karaktertræk.

Men du har ret. Der er har været stille fra Muslimer I Dialog den sidste lange stykke tid. Måske er det bare naturligt efter den medie storm, der var med Muhammed krisen.

Jo, men der er vi da helt enige. Jeg satte netop den opdeling, der i bedste fald bygger på misforståelse og i værste fald på misinformation, i citat-tegn.
vh CP