You are here

Hjørnet: Dan Lynge-sagen og det manglende ansvar

DR P1 Orientering d. 20. juli 2007:

Sidste efterår afsluttede den såkaldte Dan Lynge-kommission sit arbejde ved at konkludere, at politiet i samarbejdet med den tidligere HA-rocker nok begik en stribe alvorlige fejl - men at ingen kan stilles til ansvar: De topfolk indenfor politi og anklagemyndighed, der vidste alt om Dan Lynge, var ikke officielt ansvarlige for sagen. Og den lokale politimester, der formelt set havde ansvaret, anede ikke, hvad der foregik.

Selvom hele justitsvæsenets top kendte til brugen af Dan Lynge, foregik det derfor alligevel i et ledelsesmæssigt tomrum, konkluderer kommissionen.

Lige siden kommission lagde de konklusioner på bordet, har vi på Orientering igen og igen forsøgt at få svar på, om dette tomrum stadig eksisterer den dag i dag? Altså om selve systemet er organiseret på en sådan måde, at det også i en ny Dan Lynge-sag vil være vanskeligt at placere et ansvar?

En måned efter kommission offentliggjorde sin rapport, modtog vi afslag fra både Rigspolitiet og Politiets Efterretningstjeneste. Ingen indenfor politi- og efterretningsvæsenet ville forklare, præcis hvem der i dag er ansvarlig for, at samarbejdet med meddelere foregår indenfor lovens rammer.

Siden har vi holdt fast og også forsøgt at få Rigsadvokaten på banen.

Af Jesper Tynell
Hør & Læs mere på DR Online

Hjørnet: Dan Lynge-sagen og det manglende ansvar

Der er noget råddent i toppen af dansk justitsvæsen... Selve sagen blev bevidst trukket i langdrag, så ingen af de ansvarlige p.gr.a. af forældelsesfristen på 5 år ikke kunne dømmes for noget som helst.

Nyheder:

Kommentarer

Disse er desværre ikke længere online i 2011:

Dan Lynge sagen (Rockerdebatten.dk)
http://www.rockerdebatten.dk/danlynge.html

Dan Lynge sagen - Kongekabalen involverede topembedsmænd (Rockerdebatten.dk)
http://www.rockerdebatten.dk/kongekabalen.html