You are here

Det kræver sin mælk ...

Submitted by Nutcracker on 7 October, 2006 - 20:47

Læsernes redaktør på ”Politiken.dk - det levende net” vil gerne have flere kommentarer til sin weblog.

Så han fik én!
Nu må vi så se, om han tør bringe den ...


Hej Lars Halsskov

Du vil have flere kommentarer. De kommer, bare rolig ... Men det vil nok hjælpe, hvis du linker til den/de artikler eller emner, som du tager op i lørdagsklummen.

Endnu bedre vil det være, hvis læserne selv kan kommentere artikler eller i det mindste alle opinionsartikler (ledere, klummer, etc.).

Bevares, jeg aner, hvad I frygter, men ud over moderation på de centrale steder kunne umodererede kommentarer jo bringes til at fylde mindre, lidt som I allerede gør ved at have dem på et andet link. I kunne tilføje mulighed for at 'anmelde' krænkende eller irrelevante kommentarer m.v.

Skønt også relevant for dit 'oprob' om flere indholdskommentarer skriver jeg dette til din 'mælkeklumme', fordi jeg savnede at se artiklen og tjekke, om man virkelig påstod, at AL mælk og ALLE -produkter er sunde.

For så har man ikke fattet meget af den voksende debat om den såkaldte "fedmeepidemi" - eller sammenhængen mellem animalsk fedt og f.eks. kolesteroltal.

Nu har jeg så selv fundet den ene via en søgning på Politiken.dk – tror jeg. Den omtaler den meta-undersøgelse, som Hjerteforeningens Lars Ovesen har foretaget på baggrund af en række empiriske undersøgelse. Artiklen om Henrik Dahls undersøgelse er slet ikke til at finde.

Den artikel, jeg har fundet, er ”Mælk er bedre end sit rygte”

(Og i parantes bemærket: Tag lige og indfør HTML-koder og angiv dem under kommentarruden, så man selv kan lave sine egne links, m.v. – ikke?)

Hvis den fundne artikel er den rette, så er der et mega-stort hul i argumentationen, som gives i dette centrale citat:

»Man ser ofte indtaget af mælk kædet sammen med risikoen for hjerte-kar-sygdomme som følge af mælkens bidrag til indtaget af mættet fedt og dets effekt på blodets kolesterolniveau. Men mælk indeholder andre stoffer, som kan have risikonedsættende effekt på hjerte-kar-sygdomme, bl.a. calcium, magnesium, kalium og selen samt konjugeret linolsyre«.

Jo, kære venner, det har man vidst længe, men samtlige de positive stoffer findes i samme mængde i skummetmælk som i sødmælk – undtaget måske konjugeret linolsyre, som man jo så kan tilsætte.

Men bevares, det er da nemmere at tørre sygdoms- og andre risici af på de fede selv, som man altid gør. Vi ved det jo alle, ikke: ’Rygere, drankere og fede svin kan bare ikke styre sig, og de skal bare have endnu flere løftede pegefingre op i fjæset!’

Til gengæld er der en række meningsmagere og såkaldte forskere, som jeg godt ville give en vis anden finger - og helst på en ti meter høj fotostat!

Man kan læse flere af mine argumenter vedr. ’debatten’ om de såkaldte livsstilssygdomme i den noget aldrende artikel ”Omvendt oplysning”. Og må jeg rent undtagelsesvist anmode publikum om at udvise en vis form for nåde? Det var min allerførste artikel på Flix ...

vh Claus Piculell (Nutcracker)

Kommentarer

Lars ovesen siger at mælk er sundt. men han er læge og siger kun godt - næsten om mælk - han er jo betalt af mejerierne. det står i politiken og politiken vil kun bringe hans historie så megen pressefrihed er der. politiken bringer kun artikler fra folk der er noget ved musikken man kan derfor ikke fortælle at:

mælkefedt dræber ca 80 % af befolkningen sammen med kødfedt.

mælk skaber kræft og ca 14 andre sygdomme

hjerteforeningen skaber flere sygdomme ved at have en "sundhedschef" der siger at mælk er sundt, idet lande der indtager mange mælke og mejerivarer også har en langt større dødelighed.

spørg susanne volqkvarts som er direktør i hjerteforeningen hun har min artikel som beviser at mælk dræber.

hjerteforeningen er fuld af svindel ved at have en læge ansat som lyver måske for penge.han fylder folk med sygdom

emil bier emilbier@gmail.com

det er utroligt at det kun er læge lars ovesen, hjerteforeningen og hans løgne om mælk der må komme i politiken i børsen står der han lyver værre end..... han siger mælk er sundt men i børsen står der at jo mere mælk man drikker jo sygere bliver man

føj at politiken kun holder med hjerteforeningen