DR P1 Orientering d. 16. november 2006:
I dag har vi kunnet høre i nyhederne, at danskerne er blevet bedre til at sige "nej tak" til fast-food, som burgere og pommes fritter.
En ny undersøgelse fra restauratørenes arbejdsgiverforening Horesta viser, at antallet af fastfood-måltider på nogle få år er gået betragteligt ned. Og det er vel positivt når man tager bekymringen for danskernes overvægt i betragtning.
Men når man så næsten samtidig i nyhedsudsendelsen får at vide, at Danmarks Fødevareforskning og Fødevarestyrelsen har målt, at de mest populære pizzaer indeholder tre gange så mange kalorier som f.eks. en gang hakkebøf med kartofler, så er alt måske alligevel ikke så positivt? Hvis det er pizza der fortsat sælges flest af?
Orientering taler med Sisse Fagt, Afdeling for Ernæring ved Danmarks Fødevareforskning, med speciale i at se på danskernes fødevareforbrug og vi spørger hender om danskernes forbrug af fastfood er gået ned?
af Karen Hjulmand
Hør indslaget på DR Online:
Danskernes favorit-fastfood fyldt med tomme kalorier