You are here

Med undtagelse af Enhedslisten

Læserbrev af Flemming Leer Jakobsen i Vejle Amts Folkeblad den 12. juni 2015:

"Nogle gange kan der ved aftaler i pressen høres, at samtlige partier i Folketinget med undtagelse af Enhedslisten har indgået en politisk aftale.

Det er i dag kun Enhedslisten, der ikke abonnerer på konkurrencestaten. En konkurrencestat, hvor du kun har værdi hvis du skaber økonomisk værdi i en produktion. Men når det er det bærende element i arbejdsmarkedspolitikken, så er der ikke plads til god gammeldags socialpolitik.

Vi kan se konsekvensen i den kontanthjælpsreform, lavet af samtlige partier med undtagelse af Enhedslisten, som sender unge ud i fattigdom og hjemløshed. En enlig på kontanthjælp under 30 år i egen bolig får knap 7000 kr. før skat.

I Vejle er der et stigende antal hjemløse. Den er steget fra 45 i 2014 til 91 i år. Får en ung under 30 år i dag depression eller angst, skal vedkommende på kontanthjælp både kæmpe med økonomien samt desværre risiko for hjemløshed.

I værste fald står valget imellem medicin og at få mad på bordet. Økonomiske problemer er en stor forhindring, der kan tage al fokus. Også for en effektiv behandling for en psykisk lidelse. Så kan kommunen såmænd oprette nok så mange boliger i ungepensionatet her i Vejle Kommune for at modvirke hjemløshed.

I realiteten smadrer de øvrige partier folks liv. I værste fald kan den unge blive så stærkt ødelagt psykisk, at vedkommende om en fire-fem år står til at få en førtidspension.

Derfor er det med stolthed, at jeg kan skrive, at både kontanthjælps- og førtidspensionsreformen er lavet med undtagelse af Enhedslisten.

Men Enhedslisten har også presset regeringen til at fjerne modregningen ved efterbetalinger i kontanthjælpen af offentlige ydelser, fjernet den asociale gensidige forsørgelsespligt for samlevere samt sikret unge under 25 år ret til særlig støtte til høje boligudgifter i aktivloven.

Vi står nemlig fast på vort socialistiske fundament."

Flemming Leer Jakobsen,
medlem af Regionsbestyrelsen Enhedslisten Syddanmark