You are here

Enhedslisten Albertslund: Silkeborg modellen kan redde en del dagpengeramte

Enhedslisten foreslår derfor, at Albertslund kommune:

- afsætter en pulje på 3 millioner kr. til oprettelse af et antal midlertidige stillinger, der målrettes og tilbydes aktivt til ledige, der er ved at miste dagpengeretten, og som kan genoptjene dagpengeretten ved en midlertidig ansættelse.

- arbejdsløse, som kun mangler en mindre del af optjeningskravet for at blive berettiget til dagpenge igen, tilbydes midlertidig ansættelse af en varighed så dagpengeretten opnås igen. (Silkeborg-modellen)

- at det desuden prioriteres at give tilbud om midlertidig ansættelse til et antal arbejdsløse, der allerede har mistet dagpengeretten siden 1/1, eller som står til at miste dagpengeretten indenfor den nærmeste tid.

Forslaget forudsættes finansieret helt eller delvist ved sparede udgifter til kontanthjælp, større kommunale skatteindtægter m.v.

/ Enhedslisten: Op i andet gear med jobindsatsen (Lokalavisen Albertslund) (12. februar 2013)

Med Silkeborg modellen er det dem, der mangler 20 procent eller mindre for at kunne modtage dagpenge igen. Ialt drejer det sig om maksimalt 385 timer.

Det er et godt forslag med Silkeborg modellen, selvom ikke alle bliver reddet. Desværre har ikke alle partier en mere menneskelig tilgang.

Fordoblingen af genoptjeningsretten fra 26 uger til 52 uger med dagpengeforkortelsen kunne afskaffes for Kr. 75 Mio. Samtidigt sparer forslaget kommunen for udgifter, hvis det ikke lykkedes at få mobiliseret flere i kampen for øget dagpengeperiode.

Enhedslisten går ind for at genindføre 4 års dagpengeret igen.

Arbejdsløshed er ikke det enkeltes ansvar, men et samfundsansvar.

FlemmingLeer
Denmarkonline.dk

Læs mere om Silkeborg modellen her:
/ Silkeborg redder 60 dagpengeramte på stregen (Denmarkonline.dk) (17. januar 2013)