You are here

akutjobpakke: Enhedslisten skal ikke slække på dagpengekrav!

Som en reaktion på denne udmelding igår fra Johanne Schmidt-Nielsen:

Enhedslisten lægger nu krav om ændringer af dagpengereglerne på hylden i forbindelse med finansloven.

- Vi er nu så bekymrede for, om regeringen reelt ønsker at lave en finanslov med Venstre, at vi siger okay, så lægger vi de krav på hylden for nu, siger politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen.

Det er ellers kun få dage siden, at Enhedslisten fastholdt nødvendigheden af at justere på reglerne - blandt andet ved at forbedre genoptjeningsretten og lempe på reglerne om supplerende dagpenge.

Enhedslisten mener stadig ikke, at regeringens akutjobpakke er nok, og derfor fastholder de kravet om, at der skal spændes et yderligere sikkerhedsnet ud under dem, der står til at falde ud af dagpengesystemet til januar, når den forkortede dagpengeperiode træder i kraft.

/ Enhedslisten opgiver krav til dagpenge (DR Online) (29. oktober 2012)

Tidligere igår kom der denne udmelding fra medlemmer af Enhedslistens Hovedbestyrelse:

Alle, som falder ud af dagpengesystemet til nytår, skal reddes, mener mange i Enhedslistens hovedbestyrelse.

- Alle - alle! - skal reddes. Enten ved at blive tilbudt et job på ordinære vilkår, en uddannelse med dagpenge eller en forlængelse af dagpengene. Det er mindste forudsætning for at lave en finanslov, siger HB-medlem Jakob Lindblom til Politiken.

/ EL-bagland truer regeringen på akutjobbene (Information.dk) (29. oktober 2012)

Der er nu startet denne underskriftindsamling af flere medlemmer af Enhedslisten:

/ Enhedslisten skal ikke slække på dagpengekrav! (Skrivunder.net)

Skriv under & del.

Kommentarer

- Det allermest afgørende for os er at få sikkerhed for, at ingen falder helt ud af systemet efter nytår. Regeringens akutpakker er efter vores mening helt utilstrækkelige. Det er fine ord og hensigter, men der er ingen sikkerhed for det virker, siger Johanne Schmidt-Nielsen.

- Vi er nødt til at skabe en mere sikker løsning - også hvis det kræver, at vi må acceptere at vi ikke får indfriet et af vores hovedkrav om permanente ændringer af dagpengereformen i denne omgang. Situationen for de mennesker, der står til at falde ud, er så alvorlig at vi er parate til store kompromisser. Det håber vi så også, at regeringen er.

/ Dagpengemodtagere skal reddes (Enhedslisten.dk) (30. oktober 2012)