Camilla Broes søster Betina kalder det glædeligt nyt, at en amerikansk dommer har kendt narkosagen mod hende forældet.
Søster har endnu ikke hørt fra Camilla (DR Online) (6. januar 2010)
Med afgørelsen fra USA, som giver Camilla Broes forsvarsadvokat ret i at sagen er forældet melder der sig flere principielle spørgsmål.
- Hvordan kan en dansk statsborger blive udleveret for en eventuel forbrydelse begået før udleveringsmuligheden blev gjort tilgængelig med anti-terrorlovene ?
- Handlede daværende justitsminister Lene Espersen i ond tro ved sit pres for at udlevere Camilla Broe til USA ?
- Hvordan kan Østre Landsret nu se sig selv i øjnene i lyset af, at der nu er konstateret forældelse i sagen mod Camilla Broe ?
- Har vi stadigvæk uafhængige domstole i Danmark ?
1. Udleveringen af Camilla Broe ser ud til at være foregået med det forsæt fra daværende justitsminister Lene Espersen om at skabe præcedens i dansk retspraksis for udlevering ikke bare i terror-sager, men også for at udvide udlevering af danske statsborgere til almindelige strafferetslige sager i andre lande.
Læg dertil, at forbrydelsen er begået før udleveringsmuligheden blev indført i Danmark. I strid med gældende retsprincipper for retsstaten har Østre Landsret tilladt lovgivning med tilbagevirkende kraft.
Det er uacceptabelt !
2. Lene Espersen har været ude & afvise at stå bag udleveringen af Camilla Broe:
- Jeg kan afkræfte, at jeg personligt skulle have haft en eller anden interesse eller en form for særligt fokus på denne her sag, siger Lene Espersen til DR Nyheder.
Kilde: Lene E afviser pres i Broe-sag (DR Online) (2. december 2009)
Men viser det sig ved en nærmere gennemgang af sagen, at Lene Espersen havde en finger med i spillet så må et eventuelt erstatningskrav fra Camilla Broe rettes ikke imod den danske stat. Men imod Lene Espersen personligt !
3. Østre Landsret demonstrerede særdeles politisk lydhørhed som er kutymen.
Østre Landsret har besluttet, at 42-årige Camilla Broe skal varetægtsfængsles. Dermed ændres byrettens afgørelse fra i lørdags.
Kilde: Camilla Broe varetægtsfængsles (DR Online) (10. august 2009)
Østre Landsret skal være fuldstændig uafhængig af det politiske system, som foreskrevet i Grundloven. Der må ikke være den mindste tvivl om dens uafhængighed.
Jeg kan kun opfordre dommerne til, at de fremover tager mere hensyn til gældende ret end til politiske tendenser !
4. Magtens tredeling er en fundamental grundsten i demokratiet.
Princippet om magtadskillesen i den dømmende, lovgivende & udøvede magt er mildt sagt ikke fuldt til stede i dagens Danmark.
Vi har en øverste politiske chef for politiet i justitsministeret, som idag også kan sidde i Folketinget & vedtage love.
Hvis det viser sig, at daværende justitsminister Lene Espersen ikke kunne finde ud af at administrere sin rolle i respekt for den tredeling af magten. Så skal vi altså til at tænke i en politisk reform med en klarere adskillelse af det politiske (lovgivende), dømmende & udøvende magt.
Det kunne eventuelt være, at ministre fremover ikke må være medlemmer af Folketinget.
Men frem for alt, så har Lene Espersen et stort politisk hovedansvar for at sagen er blevet håndteret som den er.
Det er under hendes tid som justitsminister i det nuværende politiske system, at sagen fejladministreret.
Stil hende til ansvar.
Både politisk, men også økonomisk.
- FlemmingLeer's blog
- Log in to post comments
Kommentarer
Kammertonen tak
Den tidligere kommentar er slettet, da almindelig høflighed ikke var overholdt.
Kammertonen i fremtiden, tak !